Budi dio naše mreže

Ono što je divno je što su se u radove na opremanju učionice katoličkog vjeronauka uključili predstavnici drugih kršćanskih crkvi, čak i drugih religija kao što je Islam, piše riječki vjeroučitelj Marin Miletić. "Dobrog Imama nije priječila naša različitost da pruži svoju ruku dobrote u učionici katoličkog vjeronauka", ističe Miletić.

/ dt

U uređivanje učionice uloženo gotovo tisuću sati volonterskog rada

Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci danima već, zahvaljujući neumornim mladima i njihovom vjeroučitelju Marinu Miletiću te dobroti mnogih ljudi, uređuje učionicu za vjeronauk.

Neugledan i zapušten prostor sada poprima oblik veličanstvenog svjedočanstva što se može učiniti kad postoji veliko srce i puno dobre volje.

Svjedoči to i Marin Miletić i kaže da je u uređivanje učionice uloženo gotovo tisuću sati volonterskog rada!

Gimnazijalci bruse stare stolice kapucinskog samostana kojima će udahnuti novi život / Facebook

Gimnazijalci vrijedno bruse stare stolice kapucinskog samostana kojima će udahnuti novi život, piše na društvenim mrežama Marin Miletić i ističe kako je lijepo stvarima dati novo ruho. “Moji momci izoliraju stare cijevi, učimo ih kako se to radi i s kojim materijalima, učenici sami čiste cijeli podrumski prostor, metu učionicu, peru pod.”

 

Mladi izoliraju stare cijevi / Facebook

Učenici metu pod u učionici / Facebook

U cijelu su se priču uključili i predstavnici drugih kršćanskih crkava te riječki imam ef. Hajrudin Mujkanović koji je farbao zid “sobe tišine” učionice katoličkog vjeronauka.

Miletić kaže da je Hajrudin Mujkanović, riječki imam, dobar čovjek, otvoren čovjek, milostiv čovjek, prijatelj koji ljubi svakog čovjeka neovisno o njegovoj naciji, vjeri ili boji kože te naglašava: “Kada bismo imali više takvih ljudi u mnogim našim pričama koliko bi nam ljepše bilo živjeti jedni uz druge”.

Marin Miletić, riječki imam ef. Mujkanović / Facebook

“S Imamom godinama surađujem u nizu projekata. Poseban je definitivno Srebrenica u Rijeci kroz kojeg već punih dvanaest godina organiziram besplatno ljetovanje djece Srebrenice. Udruga Snaga žene iz Tuzle, moji katolički skauti. Nadbiskupija, Grad, Županija. Može se. Zajedno. Za dobro”, piše Miletić.

“Danas je Imam u mojoj novoj učionici katoličkog vjeronauka Sušačke gimnazije došao farbati zid u sobi tišine. Naime, imam jedan poseban prostor koji će biti izdvojen od učionice, s posebnim ulazom, samo za one gimnazijalce koji žele ući u tišinu svoje nutrine. Meditirati. Razmišljati. U tišini. Tu ću imati Bibliju, istočnu ikonu sliku lica Isusova, mogućnost čitanja Tore koju će mi donijeti dobri glavni Rabin Hrvatske…”

“Soba tišine” / Facebook

Miletić na društvenim mrežama piše da ne želi da ga se krivo shvati, “nisam vam ja metiljavo-sladunjavi vjeroučitelj, izgaram ja za Isusa, do kraja. Vjerujem. Ali, ne pada mi na pamet nikoga suditi niti mi pada na pamet reći da samo ja poznajem Boga. I želim vrata svoga vjeronauka držati otvorenima za svakoga tko tu želi biti”, piše riječki vjeroučitelj.

Ističe i još jedan primjer pomoći koju su im pružili predstavnici drugih kršćanskih zajednica: “Danas su mi prastare stolice kapucinskog samostana koje će biti u mojoj novoj učionici farbali kršćani reformacijske baštine. Pastorica Melani, Siniša kao evangelici i Ruben baptist. I moji učenici, srca moja.”

Miletić objavu zaključuje riječima: “Kažem ja Melani, ‘dođi, da se pomolimo prije mog sata’. Pastorica ustane, dođe i molimo se. Zajedno. Gimnazijalci gledaju. I uče se. Tako to radimo mi koji volimo Isusa. Ne priječe nas različitosti. Može se. Zajedno. Kada se to i želi. Neka nam Gospodin bude milostiv. Svima.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja