Budi dio naše mreže

Akademsko katoličko društvo “Jeronim”, Ured za mlade Riječke nadbiskupije, Ured za pastoral Riječke nadbiskupije i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u subotu organizira 15. riječki planinarski križni put. Polazak je iz katedrale sv. Vida u 13.30 i križ će riječkom Kalvarijom prvi ponijeti riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

/ mp

Hodočasnici će od Kalvarije proći stazom preko Svete Katarine i Veloga vrha do crkve Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi u kojoj će misno slavlje u 18.30 predslaviti mons. dr. Ivan Devčić. Liturgijsko pjevanje animirat će Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Tijekom križnog puta kratki odmor bit će kod kapele sv. Katarine na Pulcu gdje će hodočasnike dočekati  župljani župe sv. Luke evanđelista sa svojim župnikom mons. Nikolom Imbrišakom i s okrijepom i osvježenjem. Duhovni nagovor na Pulcu imat će povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende.

S obzirom da je Riječka nadbiskupija u znaku Godine duhovnih zvanja, duhovnik Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Paval II.” p. Vatroslav Halambek, DI napisao je tekst križnoga puta, a trsatski novaci molitvu vjernika. Na križnom putu sudjelovat će i članovi Bratovštine Čudotvornog raspela.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja