Budi dio naše mreže

Ključna riječ: planinarski-krizni-put

Doživite dojmljiv scenski križni put održan u Zagrebu

Na Petu korizmenu nedjelju – „Glušnicu“, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju pobožnost križnog puta na kalvariji u Župi sv. Barbare u Gornjem Vrapču u Zagrebu. Scenski križni put u organizaciji župljana Župe sv. Barbare u Gornjem Vrapču ove je godine dvadeseti po redu, a osim domaćih župljana sudjelovalo je mnoštvo vjernika iz drugih župa Kustošijskog dekanata.

Pozivamo vas na križni put u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Đakovačko-osječka nadbiskupija u vrijeme korizme već tradicionalno organizira Križni put za mlade. Pozivaju mlade na Četrnaesti nadbiskupijski križni put za mlade, koji će se održati u subotu, 6. travnja pod geslom: "Što god vam rekne, učinite." (Iv 2,5).

Biskup Petar Palić: "Križ je znak otkupljenja"

"Križ je znak Božje ljubavi. Odatle dolazi njegova spasenjska snaga. Savršena Kristova ljubav jača je od svih grijeha svih ljudi svih vremena. U tome se sastoji naše spasenje", rekao je biskup Petar Palić na bdijenju uoči 5. Planinarskog križnog puta Hvarske biskupije.

Riječka nadbiskupija poziva na planinarski križni put

Akademsko katoličko društvo “Jeronim”, Ured za mlade Riječke nadbiskupije, Ured za pastoral Riječke nadbiskupije i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije u subotu organizira 15. riječki planinarski križni put. Polazak je iz katedrale sv. Vida u 13.30 i križ će riječkom Kalvarijom prvi ponijeti riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić.

U tijeku prijave za planinarske križne puteve diljem Hrvatske!

Planinarski križni put idealno je mjesto za molitvu, druženje i uživanje u prirodi. Prilika je to za uspone, padove i malo trpljenja. Staze ponekad nisu jednostavne, ali uz pomoć prijatelja sve se može izdržati. Da je riječ o odličnom projektu, potvrđuje činjenica da se planinarski križni putevi održavaju već 32 godine. Prvi se održao u Samoborskom gorju, a danas se održava diljem Lijepe naše.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja