Budi dio naše mreže

"Znamo da je vrijeme pandemije i da trebamo paziti jedni na druge, ali Gospa zagovara. Bogu hvala na vanjskom prostoru na kojem možemo držati fizički razmak. No, duhovni razmak nikako ne smijemo držati. Moramo biti povezani i držati se zajedno", poručio je župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama i upravitelj svetišta Majke Božje Remetske o. Antonio-Mario Čirko za Hrvatsku katoličku mrežu prvog dana devetnice pred svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

/ Hana Kilijan i Hrvoje Josip Bišćan

Svetište Majke Božje Remetske, zagovornice Hrvatske, nalazi se na sjevernom dijelu Zagreba, na padinama šumovite Medvednice. Ovo omiljeno zagrebačko marijansko svetište za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije pripremat će se devetnicom, koju će popratiti bogati duhovni program. No, zbog ograničenja radi prevencije širenja koronavirusa, molitveni programi i misna slavlja će se odvijati na vanjskome prostoru.

Oko vanjskoga oltara može se okupiti veliki broj vjernika!

“Bogu hvala na Remetskom svetištu koje ima uistinu lijep prostor oko crkve. Imamo i vanjski oltar oko kojega se može okupiti veliki broj vjernika. Uređenje prostora polako se dovršava i, ako Bog da, do proslave Velike Gospe trebalo bi zasjati u punome sjaju”, istaknuo je o. Čirko.

Svetište Majke Božje Remetske / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Svakoga dana devetnice vjernicima će biti ponuđen bogati duhovni program.

“Ovih dana devetnice imamo molitveni program započinje u 6 sati s jutarnjim pohvalama te molitvom krunice i litanija. U 7 sati slavimo misu. Glavni popodnevni molitveni program počinje u 17 sati s večernjim pohvalama te, također, s molitvom krunice i litanija. Svakoga dana misa će se slaviti u 18 sati”, rekao je naš sugovornik.

Duhovni razmak nikako ne smijemo držati!

Propovjednici u danima devetnice svakoga će se dana mijenjati.

“Svakoga dana devetnice imamo gosta. Ono što me posebno raduje je dolazak gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića te apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue. Također, na samu proslavu Velike Gospe misno slavlje će predvoditi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško”, istaknuo je o. Čirko.

Svetište Majke Božje Remetske / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Iako se nalazimo u vremenu pandemije, o. Čirko ističe da Gospa zagovara i potiče na zajedništvo među vjernicima.

“Znamo da je vrijeme pandemije i da trebamo paziti jedni na druge, ali Gospa zagovara. Bogu hvala na vanjskom prostoru na kojem možemo držati fizički razmak. No, duhovni razmak nikako ne smijemo držati. Moramo biti povezani i držati se zajedno”, poručio je o. Antonio-Mario Čirko.

Foto: Kolaž/ Hrvoje Josip Bišćan

Raspored devetnice i same proslave potražite na poveznici!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja