Budi dio naše mreže

Snažan potres koji je pogodio Zagreb u nedjelju ujutro oštetio je mnoge građevine, a među njima je vrlo oštećena crkva Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama. Unatoč krizi, župnik o. Mario Antonio Čirko poručio je: "Netko će reći: ovo je Božja kazna. Ne, nema Božje kazne. To bih htio da nam svima bude jasno. Bog ne kažnjava. Nego, možemo si postaviti pitanje: Što nam Bog želi reći?!"

/ ps/IKA

“Oštećena je prednja lađa crkve koja je bila pošteđena u potresu 1880. U tome prednjem dijelu oštećene su freske, a neki dijelovi su i uništeni. Od glavnog oltara odvalio se kamen. Donji dio crkve nismo pogledali zbog sigurnosti, ali nadamo se da nisu prevelika oštećenja. Vanjski dijelovi crkve su napuknuti, pogotovo južni plato”, poručio je župnik župe Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama o. Mario Antonio Čirko. Video snimke su bilježile i sam trenutak potresa u crkvi.

Unatoč krizi i oštećenju, o. Mario Antonio Čirko je istaknuo kako nas Bog voli i nikada ne ostavlja.

Bog ne kažnjava. Nego, možemo si postaviti pitanje: Što nam Bog želi reći?!

“Netko će reći: ovo je Božja kazna. Ne, nema Božje kazne. To bih htio da nam svima bude jasno. Bog ne kažnjava. Nego, možemo si postaviti pitanje: Što nam Bog želi reći?! Ovo su vremena kušnje gdje je potrebno napraviti jedan naš “reset“. Bogu hvala, imamo sve sigurnosti, ali također se vidi da se može sve odjednom promijeniti”, rekao je.

Na poseban način sve vas pozivamo da se molimo i za djevojčicu Anamariju koja se bori za život.

“Kada je Bog na prvome mjestu, tada stvari dolazi na pravo mjesto. Evo zato, iz ovoga svetišta koje je, kao što vidite, oštećeno, ujedinimo se svi zajedno i ohrabrimo. Bog nikada ne napušta čovjeka. Bog je uvijek među nama. Pogledajmo u svoje srce i to ćemo osjetiti. Na poseban način sve vas pozivamo da se molimo i za djevojčicu Anamariju koja se bori za život”.

Zaključio je zazivanjem Gospe Remetske, tvrdeći kako je on naša zagovornica i majka. “A nijedna majka ne napušta svoju djecu. Bogu hvala na toj našoj sigurnosti. Bogu hvala na daru vjere. Bogu hvala na daru pouzdanja. Bogu hvala na daru ljubavi koji smo pozvani na poseban način širiti ovih dana, biti blizu potrebnima, ponašati seodgovorno. Ali s druge strane, ne zaboraviti – bit će sve dobro”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja