Budi dio naše mreže

Ključna riječ: antonio-mario-cirko

Uklonjena kupola sa zvonika crkve u Remetama

Radovi uklanjanja kupole sa zvonika u potresu oštećene remetske crkve obavljeni su u subotu, 19. veljače, zbog čega je od jutra do popodnevnih sati zatvorena cesta prema Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama.

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Upravo su zornice i naši zajednički susreti prilika da si posvijestimo tko je onaj koji vodi našu povijest

I ove godine u programu Hrvatskog katoličkog radija prenosit ćemo svete mise zornice. Od ponedjeljka 29. studenoga, Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi slavlje mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Pročitajte što je o. Antonio Mario Čirko o misama zornicama, ali i o trenutnoj situaciji u svijetu govorio u emisiji "Aktualno" HKR-a.

Remete oštećene, župnik Čirko poručuje: Bog nikada ne napušta čovjeka!

Snažan potres koji je pogodio Zagreb u nedjelju ujutro oštetio je mnoge građevine, a među njima je vrlo oštećena crkva Uznesenja BDM u zagrebačkim Remetama. Unatoč krizi, župnik o. Mario Antonio Čirko poručio je: "Netko će reći: ovo je Božja kazna. Ne, nema Božje kazne. To bih htio da nam svima bude jasno. Bog ne kažnjava. Nego, možemo si postaviti pitanje: Što nam Bog želi reći?!"

Stripovi župe Remete unose vedrinu u život župne zajednice

Prema ideji remetskog župnika o. Antonija-Marija Čirka, stripovi se redovito objavljuju na mrežnim stranicama "Župa Remete". Kako saznaje Hrvatska katolička mreža, više je autora koji rade na ovom projektu. Župnik o. Antonio-Mario ističe kako je sve ono što on čini Božji dar i Gospin zagovor.

STRIP PONEDJELJKOM Za koga glasati na izborima?

Prema ideji remetskog župnika o. Antonija Marija Čirka, stripovi se redovito objavljuju na mrežnim stranicama "Župa Remete". Svetište Majke Božje Remetske, zagovornice Hrvatske, nalazi se na sjevernom dijelu Zagreba, na padinama šumovite Medvednice. Na ulaznim vratima svetišta stoji uklesano u kamenu: Zdanje ovo podigla je Marijanska pobožnost.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja