Budi dio naše mreže

Ključna riječ: antonio-mario-cirko

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Toga sam dana iskustveno prepoznao da smrt nije kraj

Iako postoji strah od smrti, snaga je u Božjoj ljubavi koju nam Bog daruje i mi tu ljubav širimo dalje svojim životom i djelima. Upravo takav pristup, unatoč naših slabosti i grijeha, otvara nam pogled duše koja na kraju svoga života prepoznaje smisao i stvarnost vječnog života.

Zapuštanje duše vodi do duhovnih bolesti i poteškoća, koje se znaju manifestirati i na tijelu

"Potrebno je svako zrnce nečistoće i zrnce grijeha maknuti od sebe i to upravo po sakramentu ispovijedi, ali i iskrenom kajanju. Nije dovoljno jedanput očistiti kuću, nego redovito, jer inače prašina, nečistoća se neprimjetno prikupljaju. I potreban je veliki posao i napor da sve opet sjaji", poručuje župnik Remeta o. Antonio Mario Čirko na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Želiš li i ti posjedovati mir? Onda vidi imaš li srce koje se kaje

"Hodamo li pred Gospodinom raskajana srca, bit ćemo preplavljeni nevjerojatnim blagoslovima! A blagoslovi su nešto temeljno za naše živote, bez njih se ne može živjeti potpuno vjernički", poručuje župnik Remeta o. Antonio Mario Čirko na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

O. Antonio Mario Čirko: Susret Marije i čovjeka

"Svaki naš dolazak u remetsko svetište je kao onaj prekrasni susret Marije i Elizabete (Lk 1,39-56). To je više od jednog običnog susreta dviju žena, dvije rođakinje ili dvije prijateljice. Taj susret je slika susreta Boga i čovjeka. Elizabeta je slika ljudske čežnje za Bogom, kako će napisati jedan autor", poručuje o. Antonio Mario Čirko.

Čudo zvano opraštanje

"Po poslanju crkve, ako je neki čovjek u komi ili u drugom teškom stanju može se dati odrješenje od grijeha po toj posebnoj ovlasti koju daje Apostolska stolica pretpostavljajući da bi osoba htjela ispovijed i odrješenje da je pri svijesti. No ipak sam molio Isusa da mi dadne neki znak jer mi je taj čovjek prirastao srcu", piše remetski župnik o. Antonio Mario Čirko u svome promišljanju.

Uklonjena kupola sa zvonika crkve u Remetama

Radovi uklanjanja kupole sa zvonika u potresu oštećene remetske crkve obavljeni su u subotu, 19. veljače, zbog čega je od jutra do popodnevnih sati zatvorena cesta prema Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama.

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Upravo su zornice i naši zajednički susreti prilika da si posvijestimo tko je onaj koji vodi našu povijest

I ove godine u programu Hrvatskog katoličkog radija prenosit ćemo svete mise zornice. Od ponedjeljka 29. studenoga, Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi slavlje mise zornice iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Pročitajte što je o. Antonio Mario Čirko o misama zornicama, ali i o trenutnoj situaciji u svijetu govorio u emisiji "Aktualno" HKR-a.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja