Budi dio naše mreže

Tridesetak trkača utrkivalo se za život na zagrebačkom Bundeku 21. rujna uz podršku brojnih navijača, a ovogodišnja posebnost bila je utrka beba puzača.

/ mk

Sedma Utrka za život je na zagrebačkom Bundeku okupila tridesetak trkača koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem snažno poduprli inicijativu “40 dana za život”. Oni su tako, uz brojnu okupljenu djecu i navijače, pokazali da im nije teško odvojiti subotnje prijepodne za osvješćivanje lokalne zajednice o nužnosti pomoći majkama koje trebaju roditi.

Naime, svatko tko je došao i na bilo koji način podupro ovaj sportski projekt udruge “Hrvatska za Život”, osnažio je i brigu za više od 50 obitelji kojima Udruga nastoji pomoći da imaju dostojanstven život. Uglavnom su to samohrane majke koje su odustale od pobačaja, kako bi one i njihova djeca mogli živjeti život bez briga, i kako bi dječica mogla odrastati uz radosnu majku. Sav prihod od kotizacija namijenjen je radu Udruge, izgradnji kulture života i pomoći trudnicama, majkama, očevima i djeci.

Dijana Brozović s natjecateljem / Foto: Hrvoje Josip Biščan

Posebnost ovogodišnje Utrke bila je utrka beba puzača koji su, praćeni velikim navijanjem, otpuzali pet metara i sve nazočne razdragali svojim nastupom.

Djeca su se natjecala u utrkama u 3 kategorije – tek prohodali do 3 godine, od 4 do 7 godina i od 8 do 11 godina, a starija djeca mogla su trčati s roditeljima u Utrci za odrasle. U utrkama na 5 i 10 kilometara sudjelovali su trkači amateri, ali i oni koji se trčanjem bave ozbiljnije. Pobjednici na 5 kilometara bili su Jelena Dolenec i Domagoj Baričić.

Dolonec je za HKR rekla kako joj je ovo prvi puta da sudjeluje u Utrci za život, a samim konceptom i svrhom utrke je oduševljena. Rekla je: “Po struci sam defektolog i radim s djecom s teškoćama. Zbog toga mislim da je svaki život vrijedan življenja i stvarno vrijedi podržati ovakve akcije pogotovo kad se spoji sport i nešto ovako humanitarno.”

Jelena Dolenec, pobjednica na 5 km / Foto: Hrvoje Josip Biščan

Domagoj Baričić, suprug i otac dvoje djece s trećim na putu, kaže kako mu je Utrka za život posebna jer ima priliku trčati za nerođene. “To mi je motivacija kod trčanja i daje mi dodatnu snagu kad trčim.”

Prvo mjesto na 10 kilometara osvojio je Franjo Štefan, kojemu je Bundek, uz Jarun i savski nasip, “domaći teren”.

Uostalom, pogledajte kako je bilo na samoj Utrci:

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja