Budi dio naše mreže

Ove godine Isusovačka služba za izbjeglice prvi put organizira zajedničko ljetovanje mladih i volontera u Slano, mjesto pokraj Dubrovnika. Kulturni medijatori JRS-a, Natalija i Tony zaduženi su za animiranje dvadesetak mladih koji će ovaj tjedan provesti u zajedničkom druženju uz kupanje, zanimljive aktivnosti, filmske večeri i kratke izlete.

/ mp

U ponedjeljak, nakon šestosatnog putovanja, mladi i volonteri uspješno su stigli na svoje odredište gdje su se smjestili u kući za odmor. Natalija i Tony osmislili su za njih ispunjen program koji osim kupanja, uključuje aktivnosti upoznavanja, igranje društvenih igara, timski rad i edukativne filmske večeri. Osim vremena koje će provesti uživajući u morskim čarima ovog primorskog mjesta, u planu je i posjet otoku Mljetu i obilazak stare jezgre grada Dubrovnika.

Već drugi dan ljetovanja, djelatnici JRS-a s mladima uputili su se trajektom na otok Mljet gdje ih je dočekala naša voditeljica ureda, Ana Marčinko koja je u organizaciji duhovno edukativnog programa za mlade M-ljetovanje. Osim duhovne dimenzije, ovaj program ima i ekološku misiju, a to je obnova zapuštenih maslinika u uvali Bobovište. 

Mladi JRS-a imali su priliku doživjeti jedan dan programa koji uključuje volonterski rad u prirodi, rekreaciju i duhovno iskustvo pritom proširujući svoja poznanstva. Najviše ih se dojmila prekrasna pješčana plaža gdje su proveli ostatak dana u kupanju i druženju.

Mlade očekuje još prekrasnih dojmova u narednim danima te će se zasigurno vratiti u Zagreb ispunjeni, odmorni i napunjenih baterija za nove školske pobjede.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja