Budi dio naše mreže

Ključna riječ: isusovacka-sluzba-za-izbjeglice-jrs

Ugrožavaju li migranti budućnost europskog identiteta? Pater Stanko Perica osvrnuo se na zabrinutost mnogih Europljana

„Veselim se radu s potrebitim i marginaliziranim osobama, odnosno angažmanu u socijalnom apostolatu, te vjerujem da 'izvan siromaštva nema spasenja'“, izjavio je u velikom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pater Stanko Perica koji od početka kolovoza preuzima službu ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, piše Vatican News.

JRS Hrvatska: Volonteri su glavna potpora u integraciji izbjeglica

"Volonteri su JRS-a odigrali ključnu ulogu u integraciji osoba iz programa Preseljenja u hrvatsko društvo i to u ulozi socijalnih mentora“, istaknula je koordinatorica volontera Isusovačke službe za izbjeglice JRS-a u Hrvatskoj, Zrinka Tustonjić, predstavljajući pozitivne prakse i izazove na trodnevnoj edukaciju koju je JRS održao početkom mjeseca u Novom Vinodolskom za pedesetak dionika u procesu integracije diljem Hrvatske, iz vladinog, javnog, upravnog i civilnog sektora.

Jesu li ilegalne migracije prijetnja nacionalnoj sigurnosti Hrvatske?

Kakvo je stanje na hrvatsko-bosanskoj granici, jesu li ilegalni prijelazi migranata prijetnja nacionalnoj sigurnosti te kako postupa hrvatska policija? - odgovori na ova pitanja traženi su u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 30. svibnja sudjelovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i službenica za komunikacije Isusovačke službe za izbjeglice Martina Prokl Predragović. Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja