Budi dio naše mreže

Koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku Lidija Blagojević najavila je za Hrvatski katolički radio da će se u subotu, 11. svibnja 2024., održati peti Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku.

/ mp/IKA

Ovogodišnji Hod za život u Osijeku počet će okupljanjem na lijevoj obali Drave, na Šetnici hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u 10 sati. Hodat će se od šetnice preko Pješačkog mosta, Šetalištem kardinala Franje Šepera, zatim Ribarskom ulicom i Trgom Ante Starčevića, Kapucinskom ulicom do Trga Slobode gdje će biti pozornica s koje će organizatori poslati završne poruke.

Koordinatorica Blagojević poručila je da ove godine hodaju „za sve one majke koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva. Šaljemo poruku da nam je svaki život važan, da želimo biti glas onih koji su najnezaštićenija manjina u Hrvatskoj.”

Pozivajući sve Osječane da dođu na Hod za život izrazila je žaljenje što „žene u Hrvatskoj koje su na poziciji moći omalovažavaju one žene koje su za svoj životni poziv odlučile biti majke i brinuti se za svoju djecu“.

Dodala je kako žele dati podršku svima onima koji se nose s bolešću svoga djeteta. „Hodat ćemo i za liječnike i medicinske sestre kojima se osporava pravo na priziv savjesti na koje oni imaju zakonsko pravo“, zaključila je.

Sljedeće subote, 18. svibnja, Hod za život održat će se u Zagrebu i Vinkovcima, a raspored ostalih ovogodišnjih Hodova nalazi se na službenoj stranici Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja