Budi dio naše mreže

Od mnoštva naših prijatelja koji su proslijedili naše pristupnice svojim prijateljima neke smo nagradili hodočašćem u Svetu Zemlju ili Rim, a prvi koji je nagrađen hodočašćem u Svetu Zemlju bio je Dubravko Hrvojić. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu prisjetio se tih dana.

/ Ivana Markić

Dubravko Hrvojić postao je prijatelj HKR-a prije 26 godina te je odlučio pozvati i svoje bližnje da i oni učine isto. Budući da smo od samih početaka imali nagradni natječaj za širitelje kruga prijatelja HKR-a tako je u prvom nagradnom natječaju hodočašćem u Svetu Zemlju nagrađen baš on. U nastavku vam donosimo kratku priču s našim prijateljem.

Dubravko Hrvojić/privatni album

Mobilni uređaji „ukrali“ su čar javljanja na pozive jer već unaprijed možemo vidjeti ili barem pretpostaviti tko je na drugoj liniji. Naš sugovornik Dubravko Hrvojić imao je priliku prije 26 godina primiti poziv koji ga je ugodno iznenadio, a radilo se upravo o pozivu s Hrvatskog katoličkog radija.

“Bilo je kasno poslijepodne, boravio sam vani i čuo sam zvuk telefona. Kada sam se javio ostao sam više nego iznenađen. S druge strane bio je Jerko Šišić koji mi je priopćio da sam osvojio  hodočašće u Svetu Zemlju”, prisjetio se.

Bio sam mudar i nisam htio odmah poklopiti slušalicu, ali sam onda primijetio da u pozadini svira glazba i da je to zaista istina.

Osvrnuvši se na taj trenutak rekao je kako je mislio da ga netko od prijatelja ili susjeda zafrkava te dodao: “Bio sam mudar i nisam htio odmah poklopiti slušalicu, ali sam onda primijetio da u pozadini svira glazba i da je to zaista istina. Gospodin Jerko mi je rekao da će me uskoro nazvati kako bi mi dali više informacija o samom hodočašću”.

Sretan sam što sam dobio priliku otići u Svetu Zemlju.

Dubravko Hrvojić/privatni album

Iako je prošlo dosta vremena od samog hodočašća u Svetu Zemlju naš sugovornik i dan danas pamti svaki detalja. “Sretan sam što sam dobio priliku otići u Svetu Zemlju. Kada čovjek prođe i prepješači taj put skupi mnoštvo dojmova koje uvijek nosi u srcu. Sjećam se svake izrečene molitve za moji obitelj, prijatelje, Domovinu pa i za samog sebe”, rekao je.

“Poželio bih svim kršćanima da ovakvo nešto jednom dožive. To je predivno iskustvo koje se ne može opisati. Vidio sam mjesta koja su sveta za moju vjeru. Dodirnuo sam mjesto Isusova rođenja i to je bilo nešto što malo tko ima priliku”, poručio je.

A na pitanje zašto se odlučio učlaniti u sustav prijatelja odgovorio je: “Članovi moje obitelji postali su prijatelji HKR-a, tako sam se i ja onda odlučio. Od samih početaka slušam Hrvatski katolički radio. I drago mi je što mogu pomagati na ovakav način. Sjećam se dobro kad su mi rekli u eteru da sam sretnik što sam od 500 župa u Hrvatskoj prvi imao sreću biti nagrađen od strane HKR-a i to kao prvi hodočasnik u Svijetu Zemlju”.

Ovim putem zahvaljujemo svim prijateljima, od onih upisanih u našim prvim danima emitiranja prije gotovo 26 godina, do svih koji nam se svakodnevno javljaju i možda nas tek sada otkrivaju. Neizmjerno ste nam važni i zahvalni smo za svaku molitvenu i materijalnu pomoć koju nam pružate.

Kako postati prijatelj HKR-a?

  • pozivom na broj telefona 01/460-9999, 01/5635-100 ili 01/5635-096
  • ispunjavanjem elektronske pristupnice na mrežnoj stranici HKR-a OVDJE
  • slanjem e-maila sa svojim podacima na adresu: prijatelji@hkm.hr
  • ispunjavanjem pristupnice iz našeg letka i slanjem na našu adresu: Hrvatski katolički radio, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja