Budi dio naše mreže

“Danas, uoči svetkovine dolaska Duha Svetoga, u godini posvećenoj Isusu Kristu, Sinu Božjemu i Otkupitelju čovjeka, na čast Presvetoga Trojstva, u ime Hrvatske biskupske konferencije otvaram Hrvatski katolički radio da bude u službi istine, pravednosti, ljubavi i mira. Hrvatski katolički radio bit će glas Crkve i time uključen u poslanje koje je Isus Krist naložio svojim apostolima”, izjavio je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić u svečanom programu na prvi dan emitiranja Hrvatskoga katoličkog radija, prije 22 godine.

/ HKM

Hrvatski katolički radio, kao neprofitni radio s nacionalnom koncesijom, započeo je s emitiranjem programa 17. svibnja 1997., kada ga je blagoslovio i u rad pustio blagopokojni kardinal Franjo Kuharić.

Između vaših čestitki koje su pristigle na našu adresu, izdvajamo nekoliko:

Poštovani i dragi HKR-ovci!

Uskoro će biti 22. rođendan Hrvatskoga katoličkog radija! Lijepo je da je s godinama program HKR-a sve bolji, kvalitetniji, ljepši, raznovrsniji… Posebno se osjeća veliki pomak u kvaliteti programa.

Kroz sve ove godine čuo sam brojne pozitivne reakcije na djelovanje HKR-a, ali možda najljepšu sam čuo nedavno. Jedan čovjek (u kasnim četrdesetim godinama života) priznao je kako je naučio moliti krunicu u programu Hrvatskog katoličkog radija.

Evo, tamo gdje je (moglo bi se reći) zakazala obitelj i župna zajednica, pomogao je HKR. Mislim da je jako važno da HKR sačuva onu prepoznatljivu toplinu, pristup sa srcem i dobrotu, brigu za slušatelje, jednostavno rečeno evanđeoski sadržaj. Naš narod, naša domovina je potrebna katoličkih medija koji unose svjetlo vjere, utjehu, nadu i istinu u društvo. Upravo to, u mnoštvu malih i velikih radijskih postaja, Hrvatski katolički radio čini posebnim i jedinstvenim.

Budite uvijek znak nade i ohrabrenja u našem hrvatskom društvu! Od srca, čestitam 22. obljetnicu djelovanja HKR-a i želim blagoslov i uspjeh nadalje!
Veliki pozdrav svima!

Vaš Mauricio Jakus 

Čestitku nam je uputila i zajednica Cenacolo. Prenosimo je u cijelosti:

Poštovani,

Uz dvadeset i drugu obljetnicu Vašega intenzivnog i uspješnog rada želimo Vam čestitati što svih ovih godina ustrajno i nepokolebljivo potičete katolički duh i kršćanski svjetonazor kroz Vaš medij. Čestitamo Vam na mnogo dobrih i kvalitetnih tema i emisija, kao i akcija kojima mijenjate svijet i svijest naše Hrvatske.

Hvala Vam na svim dobročinstvima koje ste učinili prema nama, Vaša nam potpora puno znači.

Lijepo je što postojite. Mir, blagoslov i svako dobro žele vam  Mladi iz Zajednice Cenacolo.


U petak HKR proslavlja 22 godine od početka emitiranja, a rođendanski program obogatit će Ana i Petar Buljan iz slavljeničkog tima zajednice “Božja pobjeda”. Prigodni program možete pratiti od 8 sati i 30 minuta. Očekuju vas neke od najpoznatijih duhovnih pjesama kao što su: Nek’ pada, Jerihonske zidine, Suhe kosti, Snagom tvog imena, Dubine i druge. Nakon glazbenog dijela program se nastavlja uz čestitke slušatelja, posebne darove te nagrade naših vjernih pokrovitelja i sponzora.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja