Budi dio naše mreže

Šesta po redu Utrka za život održat će se 2. rujna ove godine na Bundeku. Utrka za muškarce i žene započet će u 10 sati i bit će u dvije kilometraže (5 km i 9km), dok će utrka za djecu započeti u 9.30 sati.

/ mdj

O samoj Utrci za život govorila je Petra Milković, dopredsjednica udruge Hrvatska za život. Potičući neodlučne da se odvaže i prijave na utrku, istaknula je primjer gosp. Keglevića, koji se sa svojih 85 godina redovito odaziva i prijavljuje na dužu rutu – onu od oko 9 kilometara. Na tom tragu, gđa. Milković nadodala je i da se u slučaju lošije kondicijske spreme može odustati od trčanja, te prohodati ostatak utrke.

„Svi sami odlučuju hoće li trčati 5 ili 9 kilometara”, istaknula je i dodala: „Nije sramota ako netko u jednom trenutku utrke ipak prohoda, glavno je doći do cilja.”

O utrci

Što se tiče djece, ona trče u 3 kategorije, od 0 – 3. „Trenutno se prijavilo više djece nego odraslih”, istaknula je gđa. Milković. „Djeca za koju skrbimo pripremaju se cijelu godinu za utrku, te je uvijek radosno iščekuju.” Osim toga, dok roditelji trče, djeca imaju mogućnost igre pod nadzorom animatora.

Djeca za koju skrbimo pripremaju se cijelu godinu za utrku, te je uvijek radosno iščekuju.

Ističući povezanost između sportskih događaja i izgradnje kulture života, gđa. Milković istaknula je kako postoje razne tribine i predavanja, a na tom tragu je uočena je potreba i za ovakvim događajem. „Ovo je način za privući ljude koji ne odlaze na tribine, ne slušaju predavanja o kulturi života i nisu čuli za naš rad”.

Između ostalog, „zašto ne učiniti nešto dobro za svoje tijelo”, budući da je naše tijelo „hram Duha Svetoga.”

„Premalo se govori o dimenziji odricanja. O dimenziji odricanja u kojoj sve čega se odričemo u tjelesnom smislu pomaže u onom duhovnom”. Ne smijemo biti nemarni u brizi za vlastito tijelo, zaključila je.

Foto: HKM/ Petra Milković

Udruzi za Život potrebna je financijska podrška, s obzirom da trenutno skrbe za 40-ak majki i beba. Financiraju se isključivo donacijama, stoga je kotizacija za sudjelovanje i više nego humanitarnog karaktera. Uz bogati nagradni fond za odrasle, kao i za djecu, ostatak prikupljenih sredstava bit će upućen najpotrebnijima. Dok odrasli plaćaju kotizaciju za sudjelovanje, dječja utrka ne zahtijeva kotizaciju.

Nije sramota ako netko u jednom trenutku utrke ipak prohoda, glavno je doći do cilja.

Prijaviti se možete i na licu mjesta prije početka utrke, no zbog organizacijskih pojedinosti, organizatori pozivaju da se to učiniti putem interneta. Sve potrebne informacije nalaze se na web stranicama i facebooku, a svojim dolaskom podržavate kulturu života.

Prijaviti se možete ovdje: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2076

Za dječju utrku prijavite s ovdje: https://forms.gle/jqSNTpWWbNmcPFEr6

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja