Budi dio naše mreže

Humanitarna akcija „Pun pijat“ održat će se u subotu 10. rujna na riječkom Korzu povodom 15 godina neprekinutog rada Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“.

/ md

Akciji „Pun pijat“ priključili su se poznati riječki kuhari i „ljudi od kuhače“ – Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Nenad Posavec, Arno Rusich, Dalibor Horvat, Luka Dančulović te Udruga „Palentar“. Akciju su podržali i mnogobrojni riječki obrtnici, poduzetnici i poduzeća, koju su svojom donacijom potrebnih namirnica, omogućili realizaciju ove humanitarne akcije.

Akcija kuhanja započinje u 8 sati ujutro, dok će sama podjela skuhanih obroka biti oko 12h. Obroci će se ponuditi svim našim sugrađanima u zamjenu za kupljeni kupon (bon) u vrijednosti 30,00kn. Sva prikupljena sredstva idu za pomoć radu Prihvatilištu. Predviđeno je kuhanje oko 600 obroka, a svi beskućnici našeg grada dobiti će besplatne bonove.

Prihvatilište “Ruže sv. Franje” ovim putem poziva sve da se pridruže humanitarnoj akciji u subotu, 10. rujna oko 12 sati te poprate ovaj humanitarni događaj i tako pomognu radu Prihvatilišta te se aktivno uključe u borbu protiv siromaštva i beskućništva.

Prihvatilište “Ruže sv. Franje” poziva na humanitarnu akciju povodom 15 godina rada

Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat (FSR-MB Trsat) prepoznat je po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju kroz različite projekte koje osmišljava i vodi te tako aktivno vodi brigu o marginaliziranim članovima društva, poput beskućnika, siromašnih obitelji, starim i nemoćnim osobama te mladim, socijalno ugroženim osobama kojima pokušava pomoći u prevladavanju nepovoljnih životnih okolnosti.

FSR – MB Trsat tako je začetnik i provoditelj uspješnih projekata koji se bave beskućnicima – prihvatilišta za beskućnike i prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama „Ulične svjetiljke“ kao i osnivač Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ (koji danas vodi FSR-MB Majka Božja Lurdska).

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ osnovano je prije 15 godina, 27. ožujka 2007. godine, kao prvo takvo prihvatilište u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji. Tijekom ovih 15 godina u Prihvatilištu je boravilo gotovo 700 korisnika, od čega je njih gotovo 70% uspješno resocijalizirano. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih (siromašni, beskućnici) bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14 osoba – 12 muških i 2 ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te kontinuirano praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

Prihvatilište “Ruže sv. Franje” poziva na humanitarnu akciju povodom 15 godina rada

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja