Budi dio naše mreže

U sjećanje na nevine žrtve Voćina, Igor Andrović, Tomislav Kolec i Ivan Obrovac prehodali 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili i od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest.

/ im

Igor Andrović, Tomislav Kolec, Ivan Obrovac i Mirko Poljanac okupili su se u nedjelju ujutro kod kod zgrade Virovitičko-podravske županije i Policijske uprave kako bi započeli svoj hod do Voćina,  prenosi Informativni centar Virovitica.

Nakon što su kod Spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu zapalili svijeće, krenuli su prema cilju. Andrović, Kolec i Obrovac su do škole u Voćinu prehodali 39 kilometara u sjećanje na 47 nevinih žrtava Voćina, koji su tog hladnog prosinačkog dana 1991. godine stradali samo jer su bili Hrvati. Cijelim putem logističku potporu davao im je Mirko Poljanac. Županu Androviću ovo je druga ovakva hodnja od Virovitice do Voćina, prva je bila 2018. godine.

Foto: Kristijan Toplak

“U sjećanje na nevine žrtve Voćina prehodali smo 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili i od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest, posebno onu pisanu krvlju žrtava Domovinskog rata. Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 29 godina. Zahvaljujem organizatorima ovog hodočašća, a najviše zahvaljujem ekipi s kojom sam hodao: Tomislavu Kolecu, Ivanu Obrovcu i Mirku Poljancu koji je bio u našoj pratnji”, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Foto: Kristijan Toplak

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja