Budi dio naše mreže

Ključna riječ: domovina

Pročelje Zagrebačke prvostolnice bez skela otkriva ljepotu svetosti

Ovih dana, nakon dugo vremena, zbog daljnjih radova na obnovi pogled na prednji dio katedrale ne zaklanjaju skele. Samim time pogledu su nam se otkrili i kipovi svetaca kojima je ukrašeno pročelje katedrale i kojima se čovjek rado utječe u zagovor ili moli za pomoć kada je pritisnut kojom nevoljom ili životnom poteškoćom. Prigodan tekst pripremio je vlč. Tomislav Hačko.

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti

Tridesetodnevnica za hrvatski narod i domovinu Hrvatsku uoči Dana domovinske zahvalnosti počinje u srijedu 6. srpnja i završava u četvrtak 4. kolovoza. "Želja je da se kao narod združimo u zajedništvu molitve i prinosa Bogu s pouzdanjem da će Bog »učiniti puno izobilnije negoli mi možemo moliti ili zamisliti« (Ef 3, 20)", stoji u pozivu na molitvu koji je objavila Katolička obnova u Duhu Svetom.

ARGUMENTI Zašto Bog daje euharistijska čuda?

Međunarodna izložba 'Euharistijska čuda diljem svijeta' bila je povod razgovoru urednice Diane Tikvić na temu zašto Bog daje euharistijska čuda. Gostovali su Marija Boras, inicijatorica izložbe u Hrvatskoj, prof. dr. sc. p. Božidar Nagy, postulator kauze za kanonizaciju Ivana Merza i don Josip Radić, suutemeljitelj Javnoga vjerničkog društva 'Omnia Deo'.

Dvojica hrvatskih inženjera ugradila krunicu u Pelješki most

Uz stotine tisuća tona betona, željeza i asfalta ugrađena je i jedna krunica u Pelješki most. Na taj potez prije godinu dana odlučila su se dvojica inženjera Ivica Granić i Franko Berović, a to sada su to odlučili podijeliti s javnošću. "Poruka ovog našeg poteza bila je da jednog dana kada se ovoga sjetimo možemo reći svojoj djeci da smo tako nešto učinili i da im možemo reći da su te male sitnice važne kao i ljudi oko nas, ali posebno i Božja prisutnost u svemu što mi jesmo i što mi radimo", rekao je inženjer Ivica Granić za Hrvatski katolički radio.

Prof. Tomislav Ivančić: "Opet se traže ljubav i molitva, opet treba uzeti krunicu u ruke i Boga kao jedini oslonac"

"Najljepša su vremena u kojima se treba boriti. Opet se traže ljubav i molitva, opet treba uzeti krunicu u ruke i Boga kao jedini oslonac da bi smo dobili i drugu bitku, bitku za čovjeka", stoji na Facebook stranici "Tomislav Ivančić" o važnosti molitve krunice i vjeri u teškim vremenima koja od nas traže hrabrost i ustrajnost u borbi za za pravdu.

Znaš li, sine, tko je Šoljić Kata

„Ja sam Kata Šoljić, Hrvatica, majka iz Vukovara. Rodila sam i odgojila šestero djece, četiri sina i dvije kćeri. Moja četiri sina i zet darovali su svoje živote za slobodu i obranu svoje domovine Hrvatske od srpskog agresora u Domovinskom ratu 1991. godine. (…) Nisam završila nikakvu školu. Jedva se znam potpisati. Život me nije nikada mazio. I stoga sam naučila i još učim najvišu životnu školu, a to je škola ljubavi i žrtve za svoje bližnje i za svoju obitelj“, kazala je jednom prilikom Kata Šoljić koja je preminula u dubokoj starosti na današnji dan, 8. srpnja 2008. godine.

Prehodali 39 kilometara u sjećanje na nevine žrtve Voćina

U sjećanje na nevine žrtve Voćina, Igor Andrović, Tomislav Kolec i Ivan Obrovac prehodali 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili i od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja