Budi dio naše mreže

Ključna riječ: virovitica

Prva mlada misa nakon sedam godina - Virovitičanin fra Antonio Kirin služio svoju mladu misu

Svečano i dirljivo bilo je u nedjelju, 12. lipnja u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici, gdje je u prijepodnevnim satima svoju mladu misu pod geslom “Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam, radujte se! “služio Virovitičanin fra Antonio Kirin. Bila je to prva mlada misa nakon punih sedam godina, otkako je mladu misu služio još jedan Virovitičanin, fra Filip Đurđević.

SVETI EMIGDIJE Svetac koji rukom drži zid koji se urušava

Postoji li u vama još strah od potresa? Pozivamo vas da obnovite pobožnost svecu zaštitniku od potresa - sv. Emigdiju. Nakon večernje svete mise u 18.30 u Župi Uzvišenja svetoga Križa na zagrebačkom Sigetu bit će blagoslovljena slika sv. Emigdija, zaštitnika od potresa, a uz sliku bit će i prikazan svečev relikvijar pred kojim mogu moliti okupljeni vjernici. O inicijativi obnove pobožnosti sv. Emigdiju govorio je doc. dr. sc. fra Daniel Patafta, profesor na zagrebačkom KBF-u,u HKR-ovoj emisiji Aktualno.

Prehodali 39 kilometara u sjećanje na nevine žrtve Voćina

U sjećanje na nevine žrtve Voćina, Igor Andrović, Tomislav Kolec i Ivan Obrovac prehodali 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili i od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja