Budi dio naše mreže

Kraševa Zagrebačka katedrala od bijele čokolade predstavljena je u utorak 14. prosinca 2021. u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.

/ im

Ovaj jedinstveni suvenir predstavili su g. Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša, gđa Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, i mons. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga i potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale, piše Zagrebačka nadbiskupija.

G. Ledić izrazio je zadovoljstvo što je Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi novi slatki suvenir u kolekciji hrvatskih suvernira, koju čine Orlandov stup u Dubrovniku, Dioklecijalnova palača u Splitu i Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku. Također, istaknuo je kako će dio sredstava od prodaje biti doniran u fond za obnovu Zagrebačke katedrale, a objavio je i kako je Kraš odlučio donirati 50 tisuća kuna za obnovu.

Predstavljena Kraševa Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi

Gđa Bienenfeld naglasila je kako ju veseli što je projekt realiziran te kako vjeruje kako će brojni turisti ovaj slatki suvenir ponijeti svojim kućama kao uspomenu na Zagreb i Hrvatsku.

Okupljenima se obratio i mons. Koren koji je istaknuo kako mu je posebno drago što Kraš prepoznaje i vrednuje našu baštinu. “Toliko je različitih gorčina u našim životima da nam je potrebno maštovitosti da jedni drugima zaslađujemo život. Upravo to što smo kadri misliti jedni na druge i drugima zasladiti živote posebno mi je lijepo. Naša katedrala je ranjena, zatvorena, ona je pred velikom i zahtjevnom obnovom, no ona je simbol naše kulture i identiteta te govori o našoj duhovnoj i kulturnoj baštini. Zahvaljujući Krašu i tolikim drugima ona će biti otvorena i sačuvana za buduće generacije.”

Osim same čokolade, ovaj suvenir sadržava i knjižicu o povijesti same Katedrale.

Zagrebačka katedrala u bijeloj čokoladi moći će se nabaviti u Kraševim trgovinama po cijeni od 199,99 kuna, a dio prihoda od prodaje bit će na godišnjoj razini doniran za obnovu Zagrebačke katedrale.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja