Budi dio naše mreže

Blagdan Male Gospe obilježit će se u kapelici Majke Božje od Kamenitih vrata u petak, 8. rujna, u 8:15. Jutarnje misno slavlje predvodit će fra Tomislav Glavnik, koordinator izgradnje kapele Hrvatskih svetaca i blaženika na Betlehemskim poljanama.

/ mp

Prema projektu unutarnjeg uređenja prihvaćeno je da lik Majke Božje od Kamenitih vrata kao zaštitnice glavnog grada Zagreba bude postavljen u reljefnu skulpturalnu draperiju koja će krasiti zidove hrvatske kapele u Betlehemu. Repliku lika Majke Božje od Kamenitih vrata u srebru i poludragom kamenju izveo je prof. Hrvoje Ljubić uz suradnju Borisa Pokosa. Srebro i poludrago kamenje dar su vjernika iz Janjeva, koji su se uz druge dobročinitelje ugradili u unutarnje uređenje kapele u Betlehemu, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Radovi na kapeli hrvatskih svetaca i blaženika privode se kraju, kako bi kapela bila spremna za svečano otvorenje i blagoslov, koji će biti 8. studenoga 2023. godine. Dolazak na otvorenje betlehemske kapele dosad je potvrdilo oko 1000 hodočasnika iz Domovine i svijeta.

Srebrni lik Majke Božje od Kamenitih vrata bit će izložen posjetiteljima tijekom cijelog dana na Kamenitim vratima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja