Budi dio naše mreže

Ravnatelj Caritasa Požeške biskupije vlč. Ivan Popić u zajedništvu s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem i župnikom župe Čaglin Milanom Klobučarom, pohodio je obitelj Korman u Novoj Ljeskovici.

/ Filip Ećimović

Za Hrvatsku katoličku mrežu, vlč. Popić je progovorio na primjeru obitelji Korman o Caritasu kao mediju koji svjedoči blizinu čovjeku.

Potaknuti nevoljama ljudi i naših bližnjih, ne samo katolika nego svakoga čovjeka, Caritas nastoji uvijek izići u susret i biti među prvima koji će posvjedočiti ljudsku blizinu – naglasio je vlč. Popić.

Čini mi se da kroz susrete s korisnicima Caritasovih usluga prepoznajem da njima često nedostaje čovječna blizina.

Ta blizina je netko tko će im doći i reći da je tu uz njih, a onda im i materijalno pomoći.

Foto: Požeška biskupija

U obitelji Korman koja je nastradala u Novoj Ljeskovici gdje im je izgorjela obiteljska kuća, sami župljani, njihovi prijatelji i rodbina prvi su im posvjedočili tu blizinu. Vlč. Popić rekao je da su se tijekom pohoda obitelji Korman, ponovno uvjerili u važnost  čovječnosti i bliskosti naspram potrebitih.

Biskup im je pokazao tu  blizinu i na tome su supružnici Korman prvo zahvalili jer ih biskup nije zaboravio.

Bračni par se spomenuo trenutka kad je biskup krstio njihovo peto dijete i posvjedočio da im je bliz u najvažnijim trenucima njihovog života, pa tako i u najtežim.

Mislim da je to srž Caritasa, kako pristupam čovjeku – ističe vlč. Popić i nastavlja:

Čovjeku pristupamo  ni manje ni više nego onako kako je to činio Isus Krist. Isusov pristup je pristup ljubavi, jer Bog je Ljubav kako nam svjedoči sv. Ivan.

Ta ljubav ne može ostati gluha na svakodnevne životne potrebe gdje čovjek živi svoje dostojanstvo koje mu je Bog dodijelio, zaključio je.

Podsjetimo, požeški biskup Antun Škvorčević obećao je obitelji da će se među pomagače u potrebama obitelji Korman uključiti i Požeška biskupija putem svoga Caritasa, napose kad se smanji broj onih koji su spremni pomagati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja