Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pozeska-biskupija

Župni Caritas iz Kaptola može biti primjer mnogima!

U mnogim župnim zajednicama i kroz vrijeme priprave za Božić organiziraju se akcije koje nas usmjeravaju prema drugima, osobito prema ljudima u potrebi. Caritas župe Sv. Petra i Pavla iz Kaptola ima izuzetno bogato iskustvo kršćanske ljubavi upravo u ovom vremenu nade, budnosti, iščekivanja, ali i darivanja. U emisiji Aktualno HKR-a 27. studenoga gostovala je predstavnica toga Caritasa, ujedno i suradnica HKR-a iz Požeške biskupije, Ljiljana Marić.

Mario Katić: Ljepotu Slavonije želim donijeti u vaše domove

O bogatstvima Slavonije napisane su mnoge pjesme i priče. Ravnica je hranila i prehranila nebrojeno ljudi, a njezina povijest obilježena je mnogim kulturnim spomenicima i objektima. Projekt povjesničara Maria Katića i snimatelja Domagoja Katića u vaše domove donosi dašak povijesti i Slavonije kakvu ne poznajete.

GOSPA VOĆINSKA Marijansko svetište koje zrači posebnom duhovnom snagom

Ususret blagdanu Gospe Voćinske održano je tradicionalno hodočašće Požeškog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata Požeške biskupije. Hodočasnici će u Voćin doći u popodnevnim satima te će u svečanoj procesiji molitvom i pjesmom pozdraviti Gospu Voćinsku. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru.

Kamp za mlade u Parku prirode Papuk: Iskustvo zajedništva i molitve u prirodi

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji "Duboka" u Parku prirode Papuk, održan je biskupijski kamp za mlade. Tražeći Božju blizinu i osluškivajući poticaje njegova Duha za njihov život, mladi su osobito promišljali o odabiru životnoga poziva.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja