Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pozeska-biskupija

Glazbeno-duhovni program mladih „Otvorite vrata Kristu 2021.“

U organizaciji Požeške biskupije i njezina Povjerenstva za pastoral mladih, na svršetku Biskupijskog dana prigodom dvadeset i četvrte obljetnice uspostave Požeške biskupije, u Požegi je u dvorištu Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije, 24. rujna održan glazbeno-duhovni program „Otvorite vrata Kristu 2021.“ na kojem su se okupili mladi i obitelji iz Požege i drugih dijelova Biskupije. To je program koji se održava svake godine na Biskupijski dan nakon Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa 2017. godine. U organizaciju programa u koordinaciji biskupijskog Pastoralnog centra i Katehetskog ureda bili su intenzivno uključeni vjeroučitelji i župni animatori.

Devetnica Gospi od Suza

Ususret blagdanu Gospe od Suza, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu! Blagdan Gospe od Suza slavi se 31. kolovoza, a Marijini štovatelji hodočaste u svetište Gospe od Suza u Pleternici.

BISKUP ŠKVORČEVIĆ Zašto vam sumnje obuzimaju srce

Kao i prethodnih godina, požeški biskup Antun Škvorčević uputio je ovogodišnjim krizmanicima Pismo pod naslovom "Zašto vam sumnje obuzimaju srce" (Lk 24,38), navedeno Pismo će ovih dana u tiskanom obliku primiti svaki krizmanik u Požeškoj biskupiji.

Jeste li čuli za "obrnuti" adventski kalendar?

Svima je poznat princip adventskog kalendara - svaki dan otvaramo po jedan prozorčić u kojem se nalazi jedna čokoladica i tako odbrojavamo dane u prosincu do Božića. Međutim "obrnuti adventski kalendar" ima jednu značajnu razliku zbog koje su mnogi ljudi upravo za vrijeme došašća ne samo primali, već i davali ono najpotrebnije drugima.

Župni Caritas iz Kaptola može biti primjer mnogima!

U mnogim župnim zajednicama i kroz vrijeme priprave za Božić organiziraju se akcije koje nas usmjeravaju prema drugima, osobito prema ljudima u potrebi. Caritas župe Sv. Petra i Pavla iz Kaptola ima izuzetno bogato iskustvo kršćanske ljubavi upravo u ovom vremenu nade, budnosti, iščekivanja, ali i darivanja. U emisiji Aktualno HKR-a 27. studenoga gostovala je predstavnica toga Caritasa, ujedno i suradnica HKR-a iz Požeške biskupije, Ljiljana Marić.

Mario Katić: Ljepotu Slavonije želim donijeti u vaše domove

O bogatstvima Slavonije napisane su mnoge pjesme i priče. Ravnica je hranila i prehranila nebrojeno ljudi, a njezina povijest obilježena je mnogim kulturnim spomenicima i objektima. Projekt povjesničara Maria Katića i snimatelja Domagoja Katića u vaše domove donosi dašak povijesti i Slavonije kakvu ne poznajete.

GOSPA VOĆINSKA Marijansko svetište koje zrači posebnom duhovnom snagom

Ususret blagdanu Gospe Voćinske održano je tradicionalno hodočašće Požeškog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata Požeške biskupije. Hodočasnici će u Voćin doći u popodnevnim satima te će u svečanoj procesiji molitvom i pjesmom pozdraviti Gospu Voćinsku. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja