Budi dio naše mreže

Povijesni uspjeh za hrvatsko hrvanje! Juniori Pavel Puklavec i Karlo Kodrić osvojili su brončane medalje na Europskom prvenstvu za juniore u Španjolskoj.

/ mp

Pavel Puklavec (72 kg), prvo kolo je izgubio od moldavskog predstavnika te je kroz repasaž nanizao pobjede protiv Izraelca i za broncu protiv ukrajinskog predstavnika te osvojio prvu veliku medalju za Hrvatsku na ovoj velikoj smotri, donosi 24 sata.

No ni tu nije bio kraj. Karlo Kodrić u kategoriji do 82 kg nanizao je 5 borbi od čega je 4 pobijedio, nanizao je pobjede nad Španjolcem, Nizozemcem, Armencem i za broncu pobijedio Nijemca. Te osvojio povijesnu drugu medalju.

Korak do medalje je bio i naš treći hrvač Filip Smetko u kategoriji do 87 kg koji je uvjerljivo pobijedio Rumunja, a nesretno izgubio od Gruzijca.

Dečki su inače članovi HK Sisak, te su to prve velike medalje osvojene za njih i njihov klub.

Na natjecanju su ih vodili treneri reprezentacije Anton Đok i naše novo trenersko pojačanje Bjelorus Ihar Piatrenko.

Prema riječima trenera reprezentacije Đoka i prijatelja Hrvatskog katoličko radija, ove medalje imaju svoju težinu jer Puklanec i Kordić dolaze iz malog grada Siska i za njihov klub ove su prve sportske medalje.

“Grad Sisak nikad nije osvojio ni svjetsku niti europsku medalju u bilo kojem sportu. Istaknuo bih da je Pavel Puklanec dijete branitelja Domovinskog rata i mislim da je njegov otac danas najponosniji. Karlo Kodrić također je dijete Siska i obojica su odlični dečki. Bog im je darovao ove medalje!”, poručio je Đok u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja