Budi dio naše mreže

Više od 200 svjetskih hrvačkih imena iz svih zemalja svijeta nastupit će ovoga vikenda na međunarodnim turniru hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore – UWW Ranking Series Grand Prix Zagreb Open koji će se održati u Domu sportova u Zagrebu. Boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Antonio Kamenjašević, Dominik Etlinger, Danijel Janečić, braća Žugaj i drugi.

/ mp

Ovogodišnji Zagreb Open Grand Prix uvršten je u Rankig Series turnire od strane UWW-a. To znači da rezultati s turnira ulaze u bodovanje za ljestvicu najboljih svjetskih hrvača, te je najprestižnija kategorija koja se dodjeljuje nekom turniru. Inače, boduju se samo svjetska i kontinentalna prvenstva, te četiri najjača svjetska turnira Ranking serije, među kojima je i Grand Prix Zagreb Open.

“Veliko nam je zadovoljstvo najaviti šesto po redu natjecanje Zagreb Open Grand Prix, uvjerljivo najjače dosad, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Većina reprezentacija stići će u Zagreb tjedan dana uoči turnira i pripremati se u našem međunarodnom trening kampu”, rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba te dodao:

“Širinu turnira potvrđuje i činjenica kako do sada u preliminarnim prijavama imamo prijave iz čak 20 zemalja – Bugarske, Danske, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Irana, Izraela, Italije, Koreje, Norveške, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske, Uzbekistana, SADa, Rusije– i, naravno, Hrvatske, te ih očekujemo još više. Među već prijavljenima su istaknuti olimpijski, svjetski i kontinentalni osvajači medalja, na što smo posebno ponosni.”

Za HKM je o nadolazećem govorio Anton Đok, trener hrvačke reprezentacije koji je otkrio kako je posjećenost turnira odlična.

“Više od 3 tisuće posjetitelja dođe gledati hrvački turnir. Od naših hrvača očekujemo bar jedno finale, osobito od našeg Bože Starčevića. Od mlađe generacije očekujemo da će buduća hrvačka zvijezda Ivan Huklek bar osvojiti broncu”, naglasio je naš sugovornik.

Kako nam je poručio Đok, hrvanje je sve više prepoznato kao sport u Hrvatskoj.

“Dvorane su nam pune. U naš rad uključeno je sve više kineziologa. Svi treneri su visokoobrazovani, a to je prepoznato i od roditelja koji svoju djecu sve više upisuju u naš sport”, poručio je Đok.

Natjecanje počinje u subotu, 9. veljače u 10 sati u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Otvorenje natjecanja i finalne borbe održat će se u nedjelju, 10. veljače u 17.30.

Turnir je otvoren za javnost, a ulaz je besplatan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja