Budi dio naše mreže

Posjetite sajam rabljenih stvari zajednice Arka Korablja

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 9. studenog, od 10 do 20 sati u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

/ mp

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine.

Cijena? Svatko da koliko može, te na ovaj način podupiremo i naše građane slabijeg imovinskog stanja.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u
Zagrebu.

Arka Korablja je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Djelujemo već 10 godina u istočnom dijelu grada i članica smo L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Nastojimo da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti, s ciljem kojim provodimo različite aktivnosti – suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo…

Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Ključne riječi:
arka korablja

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja