Budi dio naše mreže

Postulatura biskupa Mahnića napravila je vrijedna iskorak u promociji sluge Božjega.

/ hjb

Na današnji dan, 3. prosinca 1896. godine, papa Leon XIII. za novoga je biskupa krčkog potvrdio dr. Antuna Mahnića, svećenika i profesora Goričke nadbiskupije. Papinskoj potvrdi prethodilo je imenovanje Mahnića biskupom od apostolskog cara Franje Josipa I. nekoliko dana ranije. S tim je događajem započelo novo poglavlje života u Crkvi i za Crkvu revnoga svećenika, vizionara i borca za Istinu Antuna Mahnića.

U ovoj prigodi, a uoči otvaranja 100. obljetnice rođenja za nebo biskupa Mahnića (14. prosinca), Postulatura sluge Božjega predstavlja internetsku stranicu posvećenu liku i djelu sluge Božjega, s nakanom da njegov svijetli trag dopre do svakoga čovjeka.

Nova stranica donosi Mahnićev životopis, molitve za proglašenje blaženim i svetim, bogatu fotogaleriju, razne materijale i multimediju te mnoštvo objava vezanih uz njegov život i rad postulature. Stranicu, koja je ponajviše namijenjena hodočasnicima koji žele posjetiti i moliti na Mahnićevom grobu u krčkoj katedrali te za najave budućih i izvještaje s prošlih događaja, možete posjetiti OVDJE.

Svakog 14. u mjesecu u krčkoj se katedrali slavi sveta misa po nakanama molitelja te za dobročinitelje. Nova stranica nudi i mogućnost upisa i slanja molitvenih nakana, uslišanja i zahvala.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja