Budi dio naše mreže

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, odnosno Veliku Gospu, mnogi će se vjernici uputiti na misu u obližnje marijansko svetište i počastiti Majku Božju. Donosimo raspored misa na svetkovinu Velike Gospe diljem Lijepe Naše u većim marijanskim svetištima.

/ hjb

Aljmaš

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo proslavit će se u nadbiskupijskom svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu misnim slavljima u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati. U 12 sati je misno slavlje za stradalnike Domovinskoga rata, a u 18 sati za mlade bračne parove i njihovu djecu.

Baška – Krk

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa bit će svečano proslavljena u svetištu Majke Božje Goričke kod Baške na otoku Krku. Na Velu Gospu mise će biti slavljene u 10 i 19 sati. Mise slavi vlč. Dragutin Goričanec, predsjednik Udruge “Job”. Vjernici će imati priliku za slavlje sakramenta ispovijedi, a nakon misa bit će blagoslov vozača i vozila.

Cetingrad

Središnju misu na svetkovinu Uznesenja BDM u istoimenoj župi Cetingrad u 12 sati predslavi mons. Marijan Ožura, koji će proslaviti dijamantni jubilej.

Dubrovnik

Svečano pontifikalno misno slavlje u 19 sati ispred katedrale u Dubrovniku predslavit će dubrovački biskup Roko Glasnović. Nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe od Porata do gradskog porta gdje će biti blagoslov plovila.

Gora kraj Petrinje

Sisački biskup Vlado Košić predvodi u 11 sati svečano misno slavlje u svetištu Majke naših stradanja u Gori kraj Petrinje.

Ilača

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo proslavit će se u svetištu Gospe Ilačke misnim slavljima u 7, 9, 10:30, 16:30 i 19 sati. Između misa je prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Jelsa

Središnje misno slavlje svetkovine Velike Gospe u župi Uznesenja Marijina u Jelsi na Hvaru u 18:30 predvodi hvarski biskup Ranko Vidović, u zajdništvu s generalnim vikarom mons. Stankom Jerčićem i pristiglim svećenicima otoka Hvara. Poslije misnoga slavlja ulicama Jelse bit će održana procesija s Gospinim kipom.

Kloštar Ivanić

U svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću središnju euharistiju u 11 sati predslavi rektor svetišta fra Robert Ćibarić.

Krasno

U svetištu Majke Božje od Krasna svečano će biti proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Svečanu misu u 10:30 predslavi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Marija Bistrica

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa svečano će biti proslavljena i u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodit će zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša. Mise su toga dana u crkvi na otvorenom i u 6, 7:30, 9, 16, 18 i 20 sati.

Močile

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo Močile – Koprivnica slavi četrdesetu obljetnicu postojanja i službovanja prvog župnika mons. Leonarda Markača. Središnje euharistijsko slavlje u 10:30 predvodi varaždinski biskup Bože Radoš. Slavlje će prenositi Hrvatska radiotelevizija, Hrvatski radio i Hrvatski katolički radio.

Molve

U Marijinom svetištu u 7 i 9 sati misu kod zavjetne kapelice predslavi o. Miljenko Hontić, provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. U 10 sati kreće procesija s čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske, a u 11 sati misno slavlje predvodi umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan. U 16 sati je blagoslov djece i roditelja, u 19 sati zahvala za primljene milosti, a u 20 sati euharistijsko klanjanje u zajedništvu s Marijom i molitva za zdravlje.

Mostar

Misu na vanjskom oltaru uz mostarsku katedralu u 20 sati predvodi mjesni biskup Petar Palić.

Oštarije

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama jutarnje mise su u 7 i 9 sati. Svečanu misu u 11 sati slavi vojni kapelan u Karlovcu vlč. Ivan Blaževac, a misu u 18 sati čuvar oštarskog svetišta i župnik Oštarija i Cerovnika Mario Vazgeč.

Remete

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije misno slavlje u 18 sati predvodit će zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Mise su još u 6, 7:30, 9 i 10:30.

Rijeka – Trsat

Hodočasničku misu u 10 sati predvodi provincijal Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, a središnju misu u 18:30 riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Rožat

Župa Velike Gospe u Rožatu slavi 900. obljetnicu prvog pisanog spomena župne crkve Velike Gospe (Matice) u Rožatu. Središnje svečano euharistijsko slavlje u 10 sati u župnoj crkvi predvodi dubrovački biskup Roko Glasnović.

Senj

Uznesenje BDM patron je istoimene župe i starog biskupskog središta Senja. Misu na svetkovinu u 19 sati predslavi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, u suslavlju senjskog župnika dr. Richarda Pavlića i svećenika Senjskoga dekanata.

Sinj

U svetištu Gospe Sinjske mise su u 4, 5, 6, 7, 8, 15, 16, 18 i 21 sat. U 9:30 je na Trgu dr. Franje Tuđmana procesija i misa koju predvodi apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić.

Sljeme

Svetkovina Uznesenja BDM bit će proslavljena u crkvi Majke Božje Sljemenske, Kraljice Hrvata, na Medvednici misama u 10, 12 i 15 sati. Središnje slavlje u podne predvodi isusovac o. Alan Modrić.

Split

U svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu grada Splita, i pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana iz 13. stoljeća mise na svetkovinu Velike Gospe su u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati. Za vrijeme mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika prenosi se iz svetišta u katedralu gdje će biti misa u 11 sati, a slika ostaje izložena u katedrali na štovanje vjernicima do 18 sati. Središnja proslava započinje pak u 18 sati zavjetnom procesijom sa slikom Gospe od Pojišana od splitske katedrale do svetišta, gdje u 19 sati središnje slavlje na otvorenom predvodi apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić, uz koncelebraciju svećenika grada Splita.

Starigrad – Paklenica

Svetkovina Velike Gospe svečano bit će svečano proslavljena i u svetištu na Rujnu koje pripada Župi sv. Jurja mučenika, Starigrad – Paklenica. Svečanu euharistiju u 10:30 predvodi generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Ante Sorić.

Stenjevec

Zagrebačka Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu svetkovinu Velike Gospe proslavit će misama u 6, 7:30, 9, 11 i 18 sati. Misu u 11 sati predvodi umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a onu u 18 sati don Luka Klarica.

Škabrnja

Svečano slavlje u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji u 11 sati, a potom i procesiju s Gospinim kipom kroz mjesto, predvodi prior benediktinskog samostana na Ćokovcu o. Jeronim Marin.

Šumanovci

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi se u svetištu Gospe Šumanovačke misnim slavljima u 6, 7:30, 9, 10:30 i 17:30.

Varaždin

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavit će euharistiju i u 19 sati u varaždinskoj katedrali.

Voćin

U svetištu Gospe Voćinske središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi požeški biskup Antun Škvorčević.

Vrpolje

Središnje slavlje blagdana Velike Gospe u Vrpolju u 10:30 s procesijom Gospine slike predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić.

Zadar

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić svečanu misu u svetištu Gospe Maslinske u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru počinje u 11 sati, dok središnje slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu predvodi od 19 sati.

Zagreb – Kamenita vrata

Sveta misa na Kamenitim vratima bit će u 7:30 (pred Gospinim likom) i u 18 sati (u kapeli, neposredno prije ulaska u prostor Kamenitih vrata). Nakon večernje mise slijedi euharistijsko klanjanje s posebnom nakanom protiv bogopsovke u našem narodu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja