Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu s prvom korizmenom nedjeljom kreće s humanitarnom akcijom "Posni pereci u pomoć priteci". Riječ je o prodaji korizmenih pereca, posnih zalogaja, prigodnih za izvršavanje posta o kruhu i vodi, ispred crkve sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu kako bi se korisnicima Pučke kuhinje osigurale namirnice za pripremu obroka.

/ md

Potrebe Pučke kuhinje 

Kako je rekao voditelj Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu fra Vladimir Vidović u razgovoru za HKR, Pučka kuhinja dnevno priprema 400 obroka dnevno, što je 2400 obroka tjedno (za 6 dana) te više od 100.ooo obroka godišnje.

“Akcijom se želi poslati poruka nade i ohrabrenje za sve one koji se nalaze u potrebi, a koji su naša braća i sestre, a mi kao kršćani i kao odgovorni smo pozvani pomoći”, naglasio je.

Fra Vladimir Vidović istaknuo je kako će sva sredstva prikupljena prodajom korizmenih pereca biti isključivo namijenjena za namirnice za Pučku kuhinju na Svetom Duhu u Zagrebu.

Pereci se pakiraju u vrećice, a u svakoj vrećici nalazi se njih 13. “Taj broj je broj sv. Antuna Padovanskog jer je 13. lipnja i preminuo. Perece ćemo ponuditi svima koji žele sudjelovati svojim donacijama za uređivanje prostora gdje korisnici Pučke kuhinje čekaju podjelu hrane. Posni zalogajčići mogu se nabaviti u Pučkoj kuhinji te u župi sv. Antuna Padovanskog, utorkom i nedjeljom nakon mise kao i danima kad se moli križni put srijedom i petkom”, istaknuo je Vidović.

Korizmena akcija prodaje pereca / Foto: HKR

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja