Budi dio naše mreže

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu održava se 18. svibnja. Okupljanje je započelo na Trgu Republike Hrvatske (HNK) u 10:30. Hodat će se do Zrinjevca.

/ im

Deveti Hod za život održava se danas u Zagrebu, a u središtu grada očekuju se tisuće ljudi koji će hodati za nerođenu djecu, njihove majke i obitelji. Okupljanje građana počelo je u 10:30 ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Povorka će potom Frankopanskom ulicom i Ilicom, preko Trga bana Jelačića, doći na Zrinjevac.

 

Ove godine 15 gradova u Hrvatskoj sudjeluje u hodu pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih”.

Nacionalna koordinatorica Kristina Bekić istaknula je da se vesele devetom Hodu za život u Zagrebu i trećem u Vinkovcima. Dotaknula se i Hoda u Osijeku i rekla da je bilo jako puno Slavonaca koji su došli podržati ovu inicijativu. “Svaki život je dar i blagoslov. Zaštitimo život i dajmo podršku svakoj majci i svakom ocu. Obitelj je temelj svakog društva”, naglasila je.

Nadalje, istaknula je da i ona sama želi doprinijeti zaštiti života. “Podržimo naše vrijednosti. Mi ne možemo sami sve, ali zajedno možemo jako puno “, dodala je.

Jedan od sudionika Hoda za život s kojim je razgovarao naš novinar istaknuo je da je najveći grijeh pobaciti nerođene. “Imao sam takve dvije situacije u mladosti i mislim da posljedice tog grijeha osjetim i danas. Posebno su me riječi Majke Terezije podsjetile na težinu ovog čina”, poručio je.

Majka troje djece Dijana naglasila je da su ovdje da podrže život od začeća do prirodne smrti. “Podržati život, boriti se za život i dati podršku onima koji ne mogu prihvatiti život”, dodala je.

Sudionica Nedjeljka Lukić naglasila je da su ovdje da podrže obitelj i da vole rođene i nerođene. “Danas smo ovdje za nerođene. Najljepši dar koji sam dobila od Boga su moja djeca”, rekla je.

Željka Markić iz udruge U ime obitelji obraća se novinarima: “Dali smo prošli tjedan prijedlog da se po brzoj proceduri uvede zakon koji će omogućiti da majke anonimno rađaju u Hrvatskoj, povodom rođenja malog Ivana u Zaprešiću i da se uvedu u svim bolnicama tzv. gnijezda za bebe da majke koje ne žele ili ne mogu zadržati svoju djecu mogle ih ostaviti u sigurnim uvjetima. Već prošli tjedan su nam se javili iz ministarstva zdravstva i očekujemo da ćemo sljedeći tjedan imati razgovore o tom zakonu. Isto tako očekujemo da će ovo biti godina promjene zakona o pobačaju. Kada je on donesen prije 46 godina za ultrazvuk je trebala jedna zasebna prostorija da bi ga se smjestilo. Tada nismo znali da djetetu od 18. dana kuca srce, nismo znali da dijete u tijelo svoje majke šalje matične stanice koje je štite od bolesti i nismo znali da dijete kod pobačaj osjeća bol. I nadamo se da će promjena zakona zaštiti nerođeno dijete u Hrvatskoj, a kao drugo da će se izdvajati sve veća sredstva za pomoć majkama, trudnicama i rodiljama i mladim obiteljima s djecom.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja