Budi dio naše mreže

11. svibnja obilježava se Svjetski dan pisanja pisama i pozivamo vas da napišete pismo ili djeca mogu nacrtati crtež misionaru ili misionarki, ili svojem vršnjaku u svijetu.

/ im

Posjetite stranicu Nacionalnoga misijskog ureda u RH i upoznajte misionare: www.misije.hr/popis-hrvatskih-misionara/.

Danas se rijetko pišu pisma i mnoga djeca nikada nisu napisala pismo ili primila pismo od nekoga. Zato potičemo djecu i mlade (ali i odrasle koji žele) da napišu pismo ili nacrtaju nešto kome od svojih vršnjaka u svijetu, a mi ćemo to proslijediti.

U travnju smo sudjelovali na Europskom susretu misijskih animatora djece i družili se s različitim Nacionalnim upravama Papinskih misijskih djela iz cijele Europe. Svi oni organiziraju razne aktivnosti za djecu i mlade pa bismo se putem crteža povezali i još više upoznali.

Svoje pismo ili crtež za misionare ili crtež za djecu u svijetu možete poslati na adresu: Papinska misijska djela, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb. (Na omotnicu napišite ime misionara kojemu ste napisali pismo ili napišite ako ste pripremili crtež za djecu svijeta).

Bit će to velika radost i zato neka vam ne bude teško izdvojiti vrijeme i napraviti nešto lijepo za drugoga. Ne zaboravite se pomoliti za naše misionare i misionarke kao i svu djecu svijeta.

Naš poznati misionar otac Ante Gabrić napisao je oko 8000 pisama roditeljima, rodbini, prijateljima i dobročiniteljima misija. Spavao je malo i bez obzira na umor i sve obveze koje je imao, uvijek je pronalazio vrijeme da napiše barem nekoliko riječi zahvale.

Njegova pisma iznimno su vrijedna za duhovni rast jer se u njima osjeti živa ljubav prema Majci Božjoj, Isusu, euharistiji i beskonačno pouzdanje u Boga. Otac Gabrić poznat je po entuzijazmu koji pršti iz njegova radosnog srca, i to bez obzira na problem u kojem se nalazi. Upravo ta živa radost osjeti se u njegovim pismima. 

Potaknite djecu i mlade da napišu pismo i naslikaju što misionarima ili naprave crtež za koje dijete svijeta.

Međutim, ne propustite pomoliti se za misionara ili misionarku kojima pišete pismo, ili za djecu svijeta. Jedno Zdravo Marijo i pismo ili crtež kao malo djelo ljubavi vode ususret Bogu.

Ujedinjeni u vjeri, molimo za misije i ne zaboravimo da smo svi pozvani pomoći i biti misionari ondje gdje jesmo. Neka vas molitva, pisanje pisama i priprema crteža ispune radošću!   

Želite li i donacijom pomoći djelovanje naših misionara, možete to učiniti prema podacima kako slijedi: IBAN: HR6323600001101542876; Svrha: MOJ DAR ZA MISIJE; SWIFT: ZABAHR2X.

Posjetite stranicu www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih miskijskih djela u RH na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR  i www.instagram.com/misije.hr. Za sve dodatne informacije slobodno se javite na broj: 01/ 56 35 055 ili e-adresu: missio.croatia@misije.hr 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja