Budi dio naše mreže

Otvorene su prijave za projekt "Ljetna škole bioetike i ljudskih prava" koji će se održati u Šibeniku od 27. srpnja do 2. kolovoza u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

/ at

Ovogodišnja „Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“ edukacijski je projekt koji za cilj ima educirati 40 mladih od 18 do 30 godina i okupiti stručnjake iz područja bioetike i ljudskih prava. Poseban naglasak ljetne škole bit će na interdisciplinarnom pristupu koji će mladima omogućiti dublje razumijevanje suvremenih bioetičkih pitanja putem interaktivnih predavanja, radionica i debata. Sedmodnevna ljetna škola posvećena je edukaciji mladih o filozofskoj podlozi razvoja ljudskih prava, pravnim konceptima zaštite ljudskih prava te problematici suvremenih bioetičkih pitanja (poput transrodnosti, priziva savjesti, prava na život), dopuštenog utjecaja društva kroz pravne akte i osiguravanja dobra svakog pojedinca.

„Vjerujemo kako je promišljanje o temama koje se odnose na zaštitu ljudskih prava nužno za razvoj mladih koji će biti sposobni postati nositelji promjene u hrvatskom društvu i graditi ga na način da briga o dobru pojedinca i zajednice uvijek bude prioritet. Zbog nedostatka bioetičkih sadržaja mladi u Hrvatskoj nisu zadovoljavajuće upoznati s bioetikom kao interdisciplinarnom strukom, a u vremenu kada se pojmovi iz navedenih područja u javnom prostoru učestalo koriste bez razumijevanja i interpretiraju na pogrešan način, želimo mladima pružiti cjelovitu i interdisciplinarnu edukaciju, osiguravajući im prostor za razvijanje, formiranje i iznošenje vlastitih stavova”, navode iz Saveza.

Program ljetne škole obuhvatit će analizu i istraživanja iz medicinskog, filozofskog i pravnog područja koje govore o ugrozi zdravlja i rizičnom ponašanju kod mladih, razvijanje novih metoda zagovaranja i kritičkog promišljanja kod mladih koje će pomoći pri rješavanju novonastalih problema. Mladi će uz razvoj kritičkog promišljanja podići i svijest o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina, bez kojih kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Iz Saveza također poručuju da je ova ljetna škola također prilika za upoznavanje i međusobno druženje, kao i za uživanje u ljepotama hrvatske obale i znamenitostima grada Šibenika. Više informacija možete pronaći na Facebook-u i Instagram-u. Prijave su otvorene od 11. do 28. lipnja, a prijaviti se možete OVDJE.

https://www.facebook.com/WorldYouthAllianceHrvatska/videos/955949584817807/

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja