Budi dio naše mreže

Hodočašćem od 1. do 3. prosinca otvorena je nova dionica Puta sv. Jakova u Hrvatskoj, Camino Korčula.

/ mp/IKA

Novom dionicom prošlo je više od sto sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske i Portugala.

Događanje je bilo obogaćeno raznolikim aktivnostima, uključujući druženje, zajedničke molitve, inspirativne govore, slavlja misa i svečani blagoslov po zagovoru svetog Jakova.

Kulminacija hodočašća dogodila se u crkvi u Veloj Luci, gdje je župnik don Hrvoje Katušić zajedno s Marijom Pražen iz Bratovštine svetog Jakova Hrvatska svečano dodijelio Compostele – potvrde o uspješno završenom hodočašću. Taj trenutak označavao je ne samo fizičko, nego i duhovno putovanje koje su sudionici prošli.

Hodočasnike je dodatno obradovao svojim pozdravom i zagovornim zazivom svetog Jakova dubrovački biskup Roko Glasnović koji im je prenijela Marija Pražen.

Hodočasnici su prošli oko 60 kilometara rutom Korčula – Lumbarda – Žrnovo – Pupnat – Čara – Smokvica – Blato – Vela Luka. Cijela kružna dionica Camino Korčula dugačka je 158 kilometara.

Projekt je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Korčula, Turističkim zajednicama otoka Korčule i i Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj i najstarijoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja