Budi dio naše mreže

Samostanska zajednica Školskih sestara franjevki se u subotu, 20. siječnja u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju oprostila od dugogodišnjeg duhovnika novoimenovanog banjolučkog biskupa Željka Majića, objavljeno je na stranici Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincije Svete Obitelji.

/ mdj/ IKA

Don Željko je od 2013., nakon smrti svoga strica don Srećka Majića, dragovoljno preuzeo službu duhovnika zajednice sestara u Bijelom Polju, svakodnevno dolazeći slaviti misu.

FOTO: ŠKOLSKE SESTRE FRANJEVKE MOSTAR//OPROŠTAJ BJELOPOLJSKE ZAJEDNICE OD MONS. MAJIĆA

I ovom prigodom don Željko je u samostanskoj kapeli slavio misu, na kojoj su, osim samostanske zajednice, sudjelovale i provincijska predstojnica s. Franka Bagarić i provincijska savjetnica s. Zdravka Grgić.

Na kraju mise s. Franka u ime svih sestara zahvalila je don Željku za punih deset godina duhovnog zajedništva. „Samo Vama je znano koliko ste i kako u svojim svakodnevnim planovima i obvezama stavljali naše potrebe ispred osobnih potreba, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala što ni u jednom trenutku nismo osjećale da smo vam ‘teret’, već ste uvijek isticali, da je i za Vas milost i blagoslov svakodnevno slaviti misu s nama. Hvala za trajni osjećaj da u Vama imamo oca, prijatelja i brata“, istaknula je s. Franka.

FOTO: ŠKOLSKE SESTRE FRANJEVKE MOSTAR//OPROŠTAJ BJELOPOLJSKE ZAJEDNICE OD MONS. MAJIĆA

Samo Vama je znano koliko ste i kako u svojim svakodnevnim planovima i obvezama stavljali naše potrebe ispred osobnih potreba, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala što ni u jednom trenutku nismo osjećale da smo vam ‘teret’, već ste uvijek isticali, da je i za Vas milost i blagoslov svakodnevno slaviti misu s nama. Hvala za trajni osjećaj da u Vama imamo oca, prijatelja i brata.

Nakon završetka euharistijskog slavlja zajedništvo je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici gdje su se sestre uz pjesmu i pokoju suzu, koja se nije mogla sakriti, oprostile od svog duhovnika i poželjele mu obilje Božjeg blagoslova u novoj pastirskoj službi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja