Budi dio naše mreže

Ključna riječ: skolske-sestre-franjevke

S. IVANA KLARA ČUIĆ Sretna sam jer živim za što sam pozvana

"Ono što je meni pomoglo da prepoznam poziv u srcu jesu tišina i molitva. Osjećaj da je prisutan upravo Onaj koji i poziva na taj put posvećenja. Koliko se god mi odupirali, bježali ili samo razumski pristupali nevidljivoj stvarnosti Gospodin će svejedno pronaći načina da nas zazove našim imenom", istaknula je školska sestra franjevka Krista Kralja Mostarske provincije s. Ivana Klara Čuić u svojem razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

Proslava jubileja redovničkog života Školskih sestara franjevki

Splitske Školske sestre franjevke Krista Kralja proslavile su Dan svoje provincije i svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 24. lipnja, svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša. U koncelebraciji bilo je nekoliko svećenika, sestre su čitale liturgijska čitanja, a proslavljeni su i redovnički jubileji nekoliko sestara.

Hercegovačke franjevke nagrađene za maslinarstvo: "Isplati se ulagati u ovu zemlju"

Školske sestre franjevke Krista Kralja Provincije Svete Obitelji u Bosni i Hercegovini prošle godine su na međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara „Noćnjak 2019.” primile nagradu „Don Frano Ivanišević” za unapređenje zemljoradnje i kvalitetu maslinovog ulja. Prisjetimo se što je za HKM rekla s. Franka Bagarić koja je pojasnila kako su sestre krenule u ovaj neobični pothvat u svojoj zajednici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja