Budi dio naše mreže

Redoviti slušatelji HKR-a Martin, Tomo, Ninoslav i Neven gostovali su na Staru godinu, u petak 31. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju u povodu molitve krunice koja je na Hrvatskom katoličkom radiju započela u 22 sata. 

/ md

Redoviti slušatelj HKR-a, Ninoslav Janković uživa uz Hrvatski katolički radio koji sluša već više od četiri godine. Svoj omiljeni radio najčešće sluša u automobilu i s prijateljima vodi bitku treba li prebaciti na drugu radijsku postaju ili ne. “Bitka se i dalje nastavlja, ali koliko vidim pobjeđujem. Hrvatski katolički radio počeo sam slušati prije 4 do 5 godina na nagovor punice Dragice, moram priznati”, ističe Janković.

Redoviti slušatelj HKR-a Ninoslav Janković / Foto: Marijana Daničić

Redoviti HKR-ov slušatelj Neven Drozdek / Foto: Marijana Daničić

“Slučajno sam saznao za HKR i čak kad je čovjek napet u prometu kao što sam ja, može se opustiti, čuti pravu riječ i pravu informaciju, a uz to se može opustiti i uz dobru glazbu – od starijih Evergreena do duhovnih pjesama”, rekao je Janković.

“Hrvatski katolički radio je toliko dobar, to je radio s odličnim programom! Tko god jednom prođe kroz sve stanice programa, taj zna zašto sluša Hrvatski katolički radio”, rekao je redoviti slušatelj HKR-a, Neven Drozdek koji je oduševljen programom radija.

Na pitanje voditelja Branimira Gubića što smatra posebnim u programu HKR-a Janković je izdvojio: “Posebne su emisije koje u današnje vrijeme čovjeka prizemlje i nude mu pravi smisao i smjerokaz da ne misli samo na ono zemaljsko. Svatko se može zamisliti ide li pravim putem ili ne ide”.

“Medijski prostor je zagađen negativnim vijestima i atmosferom i onda svi tražimo nešto zbog čega ćemo se osjećati pozitivno, afirmativno i nadahnuti na dobro. U Hrvatskom katoličkom radiju nalazimo dobru simbiozu svjetovnog i duhovnog. Ne forsira se ni jedno ni drugo, već upravo u svjetovni prostor pušta se sakralna tema da ga prožme i da mu da jednu drugu dimenziju”, ističe slušatelj Neven Drozdek o posebnostima Hrvatskog katoličkog radija.

O nakani u molitvi krunice Drozdek je rekao da je sve što zaželi ograničeno njegovom subjektivnom spoznajom. “Mi ćemo moliti, pa neka dragi Bog blagoslovi onako kako On misli da je najbolje”, rekao je.

“Puno ljudi u mome okruženju u bližem susjedstvu ima dosta zdravstvenih problema, pa ću se prvenstveno njih sjetiti, a najviše svih onih koji su u potrebi”, rekao je Janković o molitvenoj nakani krunice.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja