Budi dio naše mreže

Nadbiskup u miru Marin Barišić krstio peto dijete u obitelji Mazarekić u župi sv. Petra apostola – Priko Omiš.

/ mp/IKA

U župi sv. Petra apostola Priko u Omišu na 28. nedjelja kroz godinu proslavljena je baš simbolično s bijelom haljinom. Naime, 15. listopada po rukama mons. Marina Barišića, splitsko-makarskog nadbiskupa u miru, krštena je mala Klara Mazarekić, peto dijete Marije i Ignacija a deseto unuče Monike i Ante.

Nakon naviještenog evanđelja o pozvanim gostima na svadbu (Mt 22, 1-14), mons. Barišić je kroz homiliju održao jednu lijepu katehezu o milosrđu Crkve koja poziva sve, ali se svi ne odazivaju kao i o onima koji ipak dođu a ne obuku se u svadbeno ruho koje označava očišćenu dušu kroz sakrament svete ispovijedi. Naglasio je kako je važna neizostavna radost koju vjernik treba osjetiti u susretu sa Gospodinom u euharistiji  Ako ta radost izostane, pali smo na ispitu.

Malo se pozabavio i sa matematikom ušašavši u dijalog sa djecom i mladima koji su mu pomogli izračunati koliko dana ima u tjednu, koliko sati u danu, pa tako sveukupno koliko ima sati u cijelom tjednu, pa je zaključio ako od 168 sati tjedno jedan sat ne možemo darovati Gospodinu, možemo li očekivati radost koju nam je on namijenio ne samo u vječnosti nego i ovdje u životu. 

Poznavajući dobro obitelj krštene Klare, počevši od njezina pradjeda Ignacija koji je prije više desetljeća u Omiš doselio iz Janjeva, potpisnik ovih redaka svjedokom je kako ova obitelj Gospodinu daruje ne samo taj nedjeljni sat, nego i mnoge sate kroz tjedan u svakodnevnim svetim misama i mnogim dobročinstvima.

Na kraju mise, župnik don Emanuel Petrov pročitao je čestitku od apostolskog administratora mons. Želimira Puljića i predao njegov dar u ime Nadbiskupije te najavio njegov dolazak u župu u slijedeću nedjelju kada će doći krstiti šesto dijete obitelji Kuvačić i ujedno imati zadnju nedjeljnu misu kao apostolski administrator naše nadbiskupije jer već u subotu, 28. listopada službu novoga nadbiskupa preuzima mons. Zdenko Križić. Ne preostaje nam drugo, nego nadati se da će u idućoj godini i nadbiskup Zdenko morati zagrabiti u zdenac krsne vode i krstiti nečije peto, šesto ili sedmo dijete ovdje na ušću Cetine kojoj je izvor kod Svetoga Spasa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja