Budi dio naše mreže

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić bio je jedan od predmolitelja 13. krunice Hrvata svega svijeta koju je pokrenuo p. Ivan Ike Mandurić putem aplikacije Zoom.

/ ps/IKA

Nekoliko dana nakon što je najavljeno osnivanje molitvene mreže Hrvata svega svijeta na inicijativu p. Ivana Ike Mandurića, održana je 13. krunica Hrvata svega svijeta 4. srpnja. Kao i inače, sudionici su krunicu istovremeno molili putem aplikacije Zoom, a među moliteljima je i ovog puta bio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, koji se trenutno nalazi u samoizolaciji u Đakovu.

P. Ivan Ike Mandurić predvodio je molitveni program, a uz nadbiskupa Hranića predmolitelji slavnih otajstava su bili mons. Ivan Vukšić iz Oakvillea u Kanadi, Anđelko Đerek iz “Marijanskog zavjeta za Domovinu“ s grupom volontera; delegat Hrvatske inozemne pastve za Australiju i Oceaniju fra Ivo Tadić iz Wollongonga; Niko Rončević iz “Zagovorne mreže za Domovinu“ i “Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetom“ te fra Mario Knezović iz Kočerina u Bosni i Hercegovini.

Prije zajedničke molitve, mons. Hranić pohvalio je inicijativu zajedničke molitve Hrvata svega svijeta te uputio prigodan poticaj, stavljajući pred prisutne četiri nakane. Na prvom mjestu bila je molitva za Domovinu u svjetlu parlamentarnih izbora.

Volio bih kao molitvenu nakanu staviti ozdravljenje svih oboljelih od koronavirusa, sve koji su u izolaciji te sve koji rade na mjestima gdje su izloženi zarazi.

“Druga nakana koju bih htio staviti pred nas situacija je s koronavirusom koja je pogodila nas u Đakovu, samostan Milosrdnih sestara Sv. Križa, a pogađa i čitav svijet. Volio bih kao molitvenu nakanu staviti ozdravljenje svih oboljelih od koronavirusa, sve koji su u izolaciji te sve koji rade na mjestima gdje su izloženi zarazi. Molimo da Gospodin svojom milosrdnom ljubavlju zaustavi ovo nevidljivo zlo.“

Treća nakana mons. Hranića potaknuta je ređenjima mladih svećenika te je rekao: “Za Crkvu je važno da ima dobre, svete svećenike, ljude koji uranjaju u Božju blizinu i izranjaju iz Božje blizine te imaju proročku riječ. Pozivam da molimo za sve svećenike.“

Četvrta nakana je trajna, napomenuo je nadbiskup Hranić: “Vidimo kako je obitelj ugrožena s različitih strana te držim da je to trajna nakana za koju treba moliti. Obitelj je bila kolijevka i Crkve i naroda. Ona je tijekom čitave povijest bila čuvarica i nacionalnog, i kulturnog, i jezičnog identiteta, i ta uloga hrvatske katoličke obitelji nije ništa manje važna ni danas, a podriva ju se na različite načine, proglašava natražnom i konzervativnom, preživjelom institucijom i uz nju se, kao pandan, stavljaju različiti drugi oblici suživota. Molimo za duhovno i fizičko zdravlje svih članova naših obitelji, čitav hrvatski narod i Crkvu u hrvatskom narodu.“

Foto: M. Kuveždanin

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja