Budi dio naše mreže

Ključna riječ: p-ike-manduric

PATER IKE MANDURIĆ "Nekada su kršćani bili glavni pokretači zbivanja u svijetu, ali čini se da su ta vremena davno prošla"

Poznati isusovac rodom iz Posušja, pater Ike Mandurić održao je predavanje u okviru Tropletovih dana kulture nakon večernje svete mise, u utorak 9. studenoga. Naglasio je da pojedinac ne može sam učiniti mnogo, ali kada se skupe snage i zajednički djeluje uspjeh je zagarantiran i nastaju nova svitanja. Pozvao je vjernike na hrabrost za nova djelovanja, koja imaju temelj u ljubavi.

P. Ike Mandurić: Razdajmo sebe za druge

"Ne može se pronaći volju Božju ako si prije toga ne predočimo jauk obespravljenih, strah bolesnih, tugu ostavljenih, smrt duše onih koji su u teškom grijehu… Bol obitelji koje žive u nasilju, jeku praznine besmisla onih koji ne poznaju Boga… - Ne može ako smo zaboravili da to Krist viče u svakomu od njih i doziva nas", poručuje pater Ike Mandurić.

SVJEDOČANSTVO Bez herojstva nema puta za Kristom niti kršćanstva

"Odveli smo ga kod Blage, a on ga je pogledao 'imenom svojim', svojim blagim očima i rekao 'mali jesi li ti gladan'? Srpski tenkista je odgovorio da je. Blago je pred njega stavio vrbovečki narezak i komad kruha te rekao 'sjedi i jedi'. Nakon što je neprijatelj pojeo, Blago ga je tek tada pitao ono što ga zanima."

P. Ike Mandurić: U patnji najdublje spoznajemo Krista. Patnja ima smisao, ona nas posvećuje!

"Vrag nas kroz patnju želi isprovocirati da se okrenemo od Boga. Međutim, vidimo da postoje neki koji se, upravo suprotno, kroz patnju suobličuju Kristu kojega se u patnji najdublje može spoznati. Patnja, dakle, ima smisao, ona nas posvećuje. Hrvatska kao država i danas pati jer ne uspijeva srediti svoje društvo, ali s druge strane sve više postaje centar duhovnih zbivanja među mladima. Razlog tome možda upravo možemo vidjeti u trpljenima koje je hrvatski narod prošao kroz čitavu svoju povijest", istaknuo je p. Ike Mandurić na susretu Hrvatskoga nadzemlja temu "Žrtva – spas za nas?".

PATER IKE najavio novu krunicu svih Hrvata diljem svijeta

Nakon što je u subotu na desetke tisuće Hrvata diljem svijeta u različitim vremenskim zonama, ali u istom trenutku molilo krunicu za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, pater Ivan Ike Mandurić poziva na novu molitvu krunice na Veliku subotu u 14 sati.

PATER IKE još jednom pozvao na molitvu krunice svih Hrvata svijeta

U subotu u različitim vremenskim zonama, ali u istom trenutku Hrvati diljem svijeta molit će krunicu za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere. Molitvu će predvoditi p. Ivan Ike Mandurić sa svećenicima iz cijelog svijeta, a moći će se pratiti putem društvenih mreža i drugih internetskih kanala.

PATER IKE: "Svi Hrvati svijeta, okupimo se i svi zajedno u isto vrijeme molimo krunicu za Božju milost i spasenje!"

U subotu 4. travnja u različitim vremenskim zonama, ali u istom trenutku Hrvati diljem svijeta molit će krunicu za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere. Molitvu će predvoditi p. Ike Mandurić sa svećenicima iz cijelog svijeta, a moći će se pratiti preko društvenih mreža i drugih internetskih kanala.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja