Budi dio naše mreže

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je u četvrtak 11. travnja pripremni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda u svezi s obilježavanjem komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskoga sabora.

/ mp

Na sastanku su uime Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sudjelovali vojni ordinarij Jure Bogdan te nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić. Među predstavnicima Počasnog bleiburškog voda (PBV) bili su zamjenik predsjednika Milan Kovač, počasni predsjednik Vice Vukojević te Tena Vujčić.

Sugovornici su razgovarali o obilježavanju 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom koju će predvoditi vojni ordinarij Jure Bogdan održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju u subotu, 18. svibnja 2024. godine u 9:30 sati. Nakon toga predviđena je misa u 12:15 sati koju će u Spomen-crkvi Muke Isusove u Maclju služiti zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je značenje dostojanstvenog obilježavanja ove velike tragedije hrvatskog naroda te iskazivanja dužnog pijeteta svim žrtvama.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja