Budi dio naše mreže

"Iako začete silovanjem, njihove su ih majke rodile te danas svjedoče o ljepoti i vrijednosti svog života", jedno je od svjedočanstava i tema s 2. Međunarodne konferencije za Život u organizaciji Udruge "Hrvatska za život".

/ fe

“Život, dakle, biraj!” naziv je 2. Međunarodne konferencije u organizaciji Udruge “Hrvatska za život”, koja je održana od petka do nedjelje u zagrebačkom hotelu Westin.

Više od 130 sudionika iz Hrvatske i svijeta razgovaralo je o temama: prirodno planiranje obitelji, rad sa supružnicima koji ne mogu imati djecu, posvajanje, rad sa starijima i nemoćnima u domovima, kako u praksi izgleda rad s trudnicama i majkama, izlječenje rana pobačaja kod muškaraca i žena, predbračna i bračna čistoća, prirodno planiranje obitelji.

Gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije, Makedonije, Austrije, Španjolske, Slovačke, Indije i Bosne i Hercegovine, u zajedništvu s organizatorima tražili su odgovor na pitanje “Koje je rješenje pobačaja u domovini i svijetu?”

Podsjetimo, da je predsjednik udruge “Hrvatska za život” Ante Čaljkušić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu primijetio da su nastojanja oko prava za život nerođenih sve češća, glasnija i povezanija.

“Na nama je da sve ono lijepo što smo spoznali u i o Životu prenesemo onima koji su još uvijek u muci, koji ne znaju što učiniti u trenutku kada neplanirano zatrudne. Od srca vas pozivam na sudjelovanje u Hodu za život, koji će ove godine biti u pet hrvatskih gradova, u Osijeku i Rijeci 18. svibnja, a u Zadru, Splitu i Zagrebu 25. svibnja”, rekao je Čaljkušić tijekom najave Hoda za život.

Iako začete silovanjem, njihove su ih majke rodile te danas svjedoče o ljepoti i vrijednosti svog života

Rebecca Kiessling

Predsjednica udruge “Save the 1” Rebecca Kiessling iz SAD-a, bori se za pravnu zaštite djece začete silovanjem, s obzirom na to da je i sama tako začeta. Prilikom Konferencije izrazila je radost što je u “Save the 1” obitelj ušlo i dvoje novih članova iz Hrvatske koji su podijelili svoju životnu priču. Iako su začeti silovanjem, njihove su ih majke rodile te danas svjedoče o ljepoti i vrijednosti svog života.

Ante Čaljkušić, Petra Milković, Bosiljka Bačur

Ante Čaljkušić i Petra Milković, predsjednik i dopredsjednica Udruge, na Konferenciji su dodijelili priznanja pro – life seniorima koji se marljivo zalažu za zaštitu i promociju kulture života u Hrvatskoj.

Istaknuvši da su im oni uzor u borbi za život u Hrvatskoj, zahvalili su što mole za sve volontere i članove Udruge „Hrvatska za Život“ i Inicijative „40 dana za život“.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja