Budi dio naše mreže

„Nulta stopa gladi” je prva epizoda u nizu šest dokumentaraca koja se bavi problemom gladi u svijetu, s posebnim naglaskom na gladnu djecu. Serija prikazuje izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom) koji se ujedinjuju u vrlo izazovnim okolnostima s ciljem da zaustave gladovanje djece.

/ mp

Marijini obroci Hrvatska djeluju od 2009. godine i danas zahvaljujući dobroti podupiratelja imaju otvorenih 30 školskih kuhinja: 6 u Malaviju, 18 u Zambiji, 5 u Beninu i 1 u Ekvadoru.  Dio su globalnog pokreta Mary’s Meals, koji trenutno osigurava hranjive dnevne obroke za 2,4 milijuna djece u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta. Dovoljno je samo 22 € za prehranu jednog djeteta tijekom cijele školske godine.

Globalna humanitarna organizacija Mary’s Meals nudi jednostavno rješenje za glad djece u nekim od najsiromašnijih i najizazovnijih mjesta diljem svijeta. Potaknuti dirljivim scenama iz filma, iz Marijinih obroka najavljuju nadolazeće događaje:

Četvrtak, 30.11.2023. godine, u kinu Kinoteka, Kordunska ul. 1, Zagreb, Marijini obroci će prikazati pretpremijeru dokumentarnog filma Nulta stopa gladi” s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan. Radi lakše organizacije, mole se posjetitelji kina u Zagrebu da svoj dolazak potvrdite ovdjeDogađaj za kino u Zagrebu možete pronaći na Facebooku.

Petak, 1.12.2023. godine, u My Way, Bar & Restoran, Trg I. B. Mažuranić 10, u 19 sati volonteri u Slavonskom Brodu organiziraju Večer Marijinih obroka u sklopu koje će biti prikazan dokumentarni film Nulta stopa gladi”. Ulaznice se mogu podići u info centru Marijinih obroka Slavonski Brod na adresi P. Krešimira IV br.2. Više o događaju možete pronaći na njihovoj Facebook stranici i svoj dolazak potvrditi  ovdje. 

Subota, 2.12.2023. godine, u Hotelu Pax, Put iza nove bolnice 10 c, Split, na humanitarnoj Večeri Marijinih obroka s početkom u 18 sati će biti prikazan dokumentarni film „Nulta stopa gladi”. Svi dobročinitelji, podupiratelji i zainteresirani su dobrodošli. Više o događaju saznajte na Facebook stranici Volontera Marijinih obroka Split.

Marijini obroci Hrvatska nadaju se da će ovaj događaj i polustani film izazvati zanimanje i razumijevanje njihove misije i uloge koju imaju u borbi s najvećim svjetskim izazovom. Iz Marijinih obroka kažu: Prikazujući pretpremijeru filma Nulta stopa gladi” i naglašavajući koju ulogu možemo imati u ovoj misiji, nadamo se da ćemo potaknuti ljude da nam se pridruže i poduzmu korake u rješavanju globalne krize gladi. Mnogo je stvari koje svaki čovjek može učiniti kako bi donio dugotrajnu promjenu u najsiromašnijim zajednicama svijeta.”

Više o Marijinim obrocima pročitajte na internetskoj stranici te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Ako želite saznati više o radu Marijinih obroka javite se putem elektroničke pošte na info@marysmeals.hr ili pozivom na broj 01 5509 250.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja