Budi dio naše mreže

Predstavnici bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu i Hrvatske katoličke mreže sastali su se u utorak u prostorijama HKM-a kako bi dogovorili suradnju na ovogodišnjem petom zavjetnom hodočašću koje kreće 8. lipnja iz Osijeka, a završava 21. kolovoza u Dubrovniku.

/ dt

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić i predsjednik udruge Marijanski zavjet za Domovinu Anđelko Đerek dogovorili su način suradnje. Hrvatska katolička mreža bit će snažan medijski pokrovitelj čitavog hodočašća. Svakodnevno će se u programu Hrvatskog katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) uživo javljati s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta.

Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno će objavljivati Hodočasnički dnevnik Marijanskog zavjeta za Domovinu, fotoreportažu.

Hodočasnički put, odnosno njegova glavna ruta, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta. Hodočašće se održava s ciljem vraćanja dostojanstva hrvatskog čovjeka počevši od hrvatskog branitelja, njegovo duhovno i ekonomsko osnaživanje kao temelj zdravog hrvatskog društva. Hodočašće želi i uključiti mlade ljude u stvaranje zajedničkih novih vrijednosti kao zalog bolje budućnosti.

Misija hodočašća koje ove godine obilježava svoju petu obljetnicu jest stvarne vrijednosti i autoritet hrvatskog čovjeka i branitelja prenijeti u današnjem vremenu na mlade te u zajedničkoj sinergiji kroz razne aktivnosti uz jaku duhovnu podršku napraviti zdravi temelj za bolju budućnost.

Inače, hrvatski narod je poznat po svojoj vjernosti Katoličkoj Crkvi i pobožnosti Djevici Mariji, u čiju su čast podignuta brojna svetišta diljem domovine. Ovaj se hodočasnički hod nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja, hrvatskog naroda i Djevice Marije. Dok se molitvom i s krunicom oko vrata branila domovina – Mariji dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

Organizatori vjeruju da će brojni štovatelji pobožnosti Djevici Mariji ovaj hodočasnički put prepoznati kao stalni zavjet hrvatskih vjernika, koji su i tako svoje brojne zavjete oduvijek činili i ispunjavali u pojedinim svetištima. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izricali bi zahvalnost i molili za slobodu, dostojanstvo, vjernost, i napredak našeg naroda.

Pozivamo sve naše slušatelje i čitatelje da se uključe u Marijanski zavjet za Domovinu, hodom, molitvom ili na neki drugi način. Prijaviti se za hodočašće i pronaći sve druge informacije možete OVDJE.

https://www.youtube.com/watch?v=Cr_0_fJiMyg

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja