Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijanski-zavjet-za-domovinu

Završen Marijanski zavjet za Domovinu - dvojica hodočasnika prehodala cijelu rutu od 1700 km

Zahvalnim euharistijskim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u četvrtak, 24. kolovoza, završilo je osmo hodočašće mladih i branitelja „Marijanski zavjet za Domovinu“ koje je krenulo iz Osijeka prije dva i pol mjeseca. Cijelu rutu od oko 1700 km prešla su ove godine dvojica hodočasnika Željko Marijanović i Ivan Šedevi, kojima je na kraju mise katedralni župnik don Marin Lučić darovao monografiju o dubrovačkoj katedrali.

Sudionici Marijanskog zavjeta za Domovinu u Metkoviću

Hodočasnici 8. Marijanskog zavjeta za Domovinu sudjelovali su u subotu 20. kolovoza na jutarnjoj misi u kapeli Milosrdnog Isusa u Pastoralnom centru oca Ante Gabrića, u Župi svetog Nikole biskupa u Metkoviću.

Iz Osijeka krenuo 8. marijanski zavjet za Domovinu

Misnim slavljem u subotu, 11. lipnja, u franjevačkoj crkvi Svetog Križa u osječkoj Tvrđi započelo je 8. zavjetno hodočašće Marijanskog zavjeta za Domovinu, koje će nakon 75 dana pješačenja završiti u Dubrovniku 24. kolovoza.

Pridružite se 8. zavjetnom hodočašću Marijanskog zavjeta za Domovinu

Pred nama je 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu koje započinje u subotu, 11. lipnja, iz Osijeka i nakon 75 dana hoda cijelom Hrvatskom, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2022. Najavili su to u programu Hrvatskog katoličkog radija u srijedu, 8. lipnja, iz Bratovštine Marijanskog zavjeta za Domovinu Marina Garić i Pero Pekas.

Marijanski zavjet za domovinu zaključen misom u katedrali, cijelu rutu prešla su dvojica hodočasnika

Marijanski zavjet za domovinu završio je svoje dugo hodočašće u srijedu, 25. kolovoza zahvalnim misnim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Hodočašće od 1700 km u svojoj glavnoj ruti krenulo je 12. lipnja iz Osijeka i trajalo 75 dana, a na pojedinim dijelovima puta priključivali su im se hodočasnici i s njima prelazili jedan dio puta. Ove godine cijelu hodočasničku rutu put prešla su dvojica hodočasnika Ivica Vujić i Kristian Frljak, kojima je na kraju euharistijskog slavlja čestitao katedralni župnik don Marin Lučić i darovao im monografiju „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“.

Prvi dan hodočašća Marijanskog zavjeta - razloga za slavlje nije nedostajalo

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Naime, zbog koronavirusa ove godine neće moći sudjelovati hodočasnici, nego će samo duhovnici Bratovštine od 5. do 14. kolovoza 2020. istovremeno, u osam ruta, proći svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj i Međugorje u BiH.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja