Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijanski-zavjet-za-domovinu

Marijanski zavjet za domovinu zaključen misom u katedrali, cijelu rutu prešla su dvojica hodočasnika

Marijanski zavjet za domovinu završio je svoje dugo hodočašće u srijedu, 25. kolovoza zahvalnim misnim slavljem u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Hodočašće od 1700 km u svojoj glavnoj ruti krenulo je 12. lipnja iz Osijeka i trajalo 75 dana, a na pojedinim dijelovima puta priključivali su im se hodočasnici i s njima prelazili jedan dio puta. Ove godine cijelu hodočasničku rutu put prešla su dvojica hodočasnika Ivica Vujić i Kristian Frljak, kojima je na kraju euharistijskog slavlja čestitao katedralni župnik don Marin Lučić i darovao im monografiju „Katedrala Gospe Velike u Dubrovniku“.

Prvi dan hodočašća Marijanskog zavjeta - razloga za slavlje nije nedostajalo

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Naime, zbog koronavirusa ove godine neće moći sudjelovati hodočasnici, nego će samo duhovnici Bratovštine od 5. do 14. kolovoza 2020. istovremeno, u osam ruta, proći svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj i Međugorje u BiH.

Naši svećenici su spremni ginuti za nas!

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu i ove godine organizira zavjetno hodočašće, ali u izmijenjenom obliku. Naime, zbog koronavirusa ove godine neće moći sudjelovati hodočasnici, nego će samo duhovnici Bratovštine od 5. do 14. kolovoza 2020. istovremeno, u osam ruta, proći svih 1700 kilometara, čime će i ove godine biti obuhvaćena gotovo sva marijanska svetišta u Hrvatskoj i Međugorje u BiH. Ovogodišnje hodočašće su u Aktualnom HKR-a predstavili jedan od duhovnika Bratovštine i župnik župe Srca Isusova u Zagrebu p. Ivan Matić i koordinatorica hodočašća Terezija Klaić.

Prva domovinska duhovna obnova u Međugorju

Prvu domovinsku duhovnu obnovu Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu u Međugorju od 2. do 5. travnja 2020. najavio je predsjednik Bratovštine Anđelko Đerek.

Noćni hod Putem spasa od Vinkovaca do Vukovara

“Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?”, napisao je Siniša Glavašević u svojoj Priči o gradu, gradu u kojega su se 17. i 18. studenog ove godine slijevale rijeke ljudi svih dobnih skupina kako bi odale počast žrtvi Herojskog grada.

VIDEO "Noćni hod Putem spasa" od Vinkovaca do Vukovara

"Noćni hod Putem spasa" od Vinkovaca do Vukovara organizirala je Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, a koji je održan u noći sa subote, 16. studenog, na nedjelju, 17. studenog povodom 28. obljetnice pada Vukovara.

HODOČASNIČKI DNEVNIK DAN 73. Od Orašca do Rožata

Svakodnevno u programu Hrvatskoga katoličkog radija u 9 sati i 30 minuta hodočasnici i duhovnici Marijanskog zavjeta za Domovinu, (a u hodočašće je uključeno više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske) javljaju se uživo s najnovijim informacijama, dojmovima i svjedočanstvima s hodočasničkog puta. Mrežna stranica Hrvatske katoličke mreže svakodnevno objavljuje Hodočasnički dnevnik.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja