Budi dio naše mreže

Skupina talijanskih volontera iz Giavena, Villarfocchiarda i Val Susa e Val Sangone, mjesta u provinciji Torino, predvođena pavlinom o. Natanaelom Krajinovićem i don Antonellom Taccoriem, pohodila je u srijedu Sisačku biskupiju. Gosti iz Italije uvjerili su se u razmjere ogromne štete koju je izazvao veliki potres u petrinjskome i sisačkome kraju, a domaćini su neplanirano i spontano imali nenadanu priliku komunicirati s majkom bl. Carla Acutisa.

/ im

Talijanske volontere primio je sisački biskup Vlado Košić upoznavši ih sa stanjem u potresom pogođenom kraju. Zahvalio im je na humanitarnoj pomoći koju su dodijelili župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku, a u pratnji župnika ove sisačke župe vlč. Ivana Grbešića talijanska delagacija je uz to obišla Petrinju i marijansko svetište Majke naših stradanja u Gori.

Foto: Sisačka biskupija

Foto: Sisačka biskupija

Prisutne je posebno obradovao nenadani razgovor vlč. Grbešića, putem WhatsAppa, s majkom nedavno proglašenog blaženika Carla Acutisa (1991.-2006.) koja je obećala moliti za potresom pogođene ljude posvjedočivši da su joj Hrvati poznati kao narod postojane vjere.

Naknadno vlč. Grbešić, inače i povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije, prenio nam je kako je došlo do ove kratke, ali bitne, komunikacije:

“Da, jučer smo imali jednu delegaciju iz Italije, predvođenu našim pavlinom o. Natanaelom Krajinovićem, i nakon što smo posjetili biskupa Vladu Košića i obišli potresom pogođeno područje na Banovini, jedan od talijanskih volontera mi je rekao kako bi on htio neka snimim na mobitelu jednu malu poruku za majku Carla Acutisa.”

Grbešić je ispunio njegovu molbu, a volonter je snimku odmah poslao gospođi Acutis putem WhatsAppa.

“Rekao sam joj da je pozdravljamo sa ovog potresnog područja i da je doista blagoslovljena jer je majka blaženika koji je, evo, posebno osvojio srca mladih, ali ja bih rekao srca cijelog svijeta.”

Podsjetivši da je mladi blaženik umro 2006. godine, vlč. Grbešić nam je još citirao i njegove riječi ‘da je Euharistija najkraći put da postanemo sveti’.

Njegovoj majci je uputio i neke druge prigodne riječi, a njezin odgovor je brzo stigao također preko iste društvene mreže.

Poručila je kako “moli za sve nas i da vidi da je hrvatski narod – narod snažne vjere”.

“Prema tome” – nastavio je vlč. Ivan Grbešić u izjavi za HKM – “u ovim teškim trenucima uzdamo se u Gospodinovu u pomoć i citirala je riječi sv. Pavla apostola da ‘oni koji ljube Gospodina da će im sve izaći na dobro’. Također je napomenula na kraju da se nada skorom susretu”, zaključio je župnik sisačke župe Pohoda BDM o svome kratkom WhatsApp razgovoru s majkom novog blaženika mladog Carla Acutisa čije je tijelo još uvijek čudom sačuvano neraspadnuto i nakon 15 godina od njegove smrti.

Sisačka biskupija

Sisačka biskupija

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja