Budi dio naše mreže

Udruga Macelj 1945 poziva na obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma. Ova komemoracija održat će se 23. kolovoza 2024. godine u 10:00 sati, u Macelju, uz Crkvu Muke Isusove, mjestu koje nosi duboku povijesnu važnost i simboliku.

/ im

Macelj je mjesto organiziranog skupnog smaknuća 21 svećenika i bogoslova, te najvećeg monstruoznog zločina počinjenog na tlu Republike Hrvatske nakon Drugog svjetskog rata. Sva smaknuća u Maceljskoj šumi izvršena su potajice, bez suđenja i presude, što dodatno naglašava brutalnost tih djela.

Na ovome svetom mjestu, gdje je točno utvrđeno i dostojanstveno pokopano 1.247 žrtava, izražavamo svehrvatski pijetet i sjećanje na žrtve zločinačkog komunističkog režima. Macelj danas predstavlja najuzvišenije žrtvoslovno mjesto u našoj zemlji, koje nas podsjeća na strašne zločine počinjene nad nevinim ljudima i obvezuje na očuvanje istine i  sjećanja na žrtve zločinačkog komunističkog režima, javlja PDN.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja