Budi dio naše mreže

KVIZ "PETKOM U PODNE" Osvojite CD fra Šite Ćorića "I kad život nije fer"

Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka u podne organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

/ mp

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže (ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE).

Svakoga petka, u 12.05, nakon molitve Angelusa, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Nagradno pitanje očekuje vas u petak, 22. svibnja u 12.05 na aplikaciji HKM-a.

Natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i prvi svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će CD fra Šite Ćorića “I kad život nije fer”.

“I kad život nije fer” 15. je album svećenika i franjevca fra Šimuna Šite Ćorića čiji je glazbeni put iznimno zanimljiv. Za sebe kaže da je kantautor koji pjeva i naviješta o Bogu, čovjeku i ljepoti svoje domovine. Ipak samozatajnost, život i djelovanje u dijaspori te mnogostruke i raznolike obveze, rezultirale su time što je fra Šito malo poznat široj Hrvatskoj javnosti posebice kao skladatelj i glazbenik. Kad se o fra Šiti govori, najčešće je to u kontekstu njegovog misionarsko-svećeničkog, znanstvenog ili domoljubnog djelovanja. Fra Šito je u Hrvatskoj poznatiji kao profesor, predavač, književnik i pjesnik, a manje kao kantautor, skladatelj i izvođač što bi se s obzirom na njegovu zavidnu diskografiju dalo naslutiti.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja