Budi dio naše mreže

Ovog petka, 15. studenog, nagradu je najbržim i točnim odgovorom osvojila korisnica aplikacije HKM-a Tanja Lovrić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 22. studenog i tada ćete imati priliku osvojiti knjigu “Praznovjerje – kako djeluju stvari koje ne djeluju”!

/ dt

Nagradno pitanje glasilo je: Što je istraživačko novinarstvo?, a točan odgovor je: Istraživačko novinarstvo je vrsta novinarstva u kojoj se, osim odgovora na sva pitanja koja čine vijest, dublje istražuje neka tema te činjenice koje nisu bile poznate. Karakteristike istraživačke novinarske priče: a) priču je istražio reporter i eventualno njegov tim istraživača, a ne neka agencija, b) sadržava informaciju koja ne bi bila objelodanjena da nije bilo novinara, c) od javnoga je interesa. Istraživački novinar obično je iskusni novinar koji poznaje metode i način na koji se dolazi do podataka, ima mrežu kontakata koji mu mogu poslužiti kao izvori informacija te npr. poznaje funkcioniranje vlasti te može zaključiti kad se nešto radi protivno zakonu. U većim redakcijama postoje istraživački timovi, koje čine suradnici istraživači ili novinari istraživači, a njima koordinira jedan novinar.

Točan odgovor najbrže je poslala korisnica aplikacije HKM-a Tanja Lovrić. Dobra vijest je da se igramo i idućeg petka, 22. studenog, a natjecatelj koji točno odgovori na pitanje i najbrže svoj odgovor pošalje na kviz@ika.hr, osvojit će knjigu osvojit će knjigu “Praznovjerje – kako djeluju stvari koje ne djeluju” autora fra Josipa Blaževića u izdanju ”Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga”. Nakladnik knjige ističe da će ova knjiga zasigurno izazvati veliki interes, jer su u njoj pobrojana mnoga praznovjerja, od kucanja u drvo do broja 13 te im je dano katoličko tumačenje, a fra Josip Blažević kao ekspert upravo na tom području daje ponovno jasan i nedvosmislen odgovor i iznosi stav Katoličke Crkve.

Podsjetimo, Informativna katolička agencija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, organizira kviz kojim potiče medijsku pismenost, a u kojem možete osvojiti vrijedne nagrade!

Edukativni kviz “Petkom u podne” od 6. rujna 2019. do 26. lipnja 2020. provodit će se na mobilnoj aplikaciji Hrvatske katoličke mreže. Svakoga petka, nakon molitve Angelusa, u 12.05, na mobilnoj aplikaciji pojavit će se edukativno pitanje o medijskoj pismenosti, a natjecatelj treba u što kraćem vremenu odgovor poslati mailom na kviz@ika.hr.

Cilj kviza je promicanje medijske pismenosti u Hrvatskoj, prvenstveno među djecom, mladima, roditeljima, skrbnicima i nastavnicima kako bi ih potaknuo na promišljanje o medijima, sigurnom korištenju tehnologija i kritičkom razmišljanju pri odabiru tema koje bi željeli čitati. O pojmovima s kojima ćete se susretati u edukativnom kvizu možete više saznati na mrežnoj stranici posvećenoj medijskoj pismenosti OVDJE.

Ako još niste, aplikaciju HKM-a možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja