Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić predslavio je misno slavlje u subotu 16. listopada, u Pastoralnom centru župe sv. Martina u Martinskoj Vesi tijekom kojeg je krstio Ivana Frana, peto dijete u obitelji Tomislava i Kristine Židak, izvijestila je IKA.

/ md/IKA

Biskup je na početku čestitao roditeljima istaknuvši kako je to dijete znak njihove velikodušnosti i hrabrosti da prihvaćaju život i da se raduju djeci.

„Krštenje malog Ivana Frana radost je ne samo za vas, već i za ovu župu, čitavu Crkvu i domovinu. Ova proslava sama je po sebi jedna poruka koju bi trebali čuti svi mladi roditelji kojima je Bog dao dar rađanja djece. Poruka je to da se ne treba bojati života, da je to ono što Bog želi, da Crkva blagoslivlja djecu i da podupiremo život jer je on svetinja na koju se ne smije dići ruka, niti dijete smije biti predmet. Mi vjerujemo da od začeća Bog daje djetetu besmrtnu dušu i velika je odgovornost roditelja da i prihvate taj život. Nije lako, posebno danas, odgajati i školovati više djece, ali ta bojazan bi trebala ustuknuti pred povjerenjem u Božju providnost jer čovjek koji Bogu vjeruje zna da će mu On dati snage, uvjete i mogućnosti da se brojna obitelj podiže“, poručio je biskup Košić dodavši kako brojne obitelji nose i brojne duhovne darove koji se izmjenjuju među članovima.

Biskup Košić s obitelji Židak Foto: IKA

Biskup je rekao i kako mu je radost i čast krstiti djecu ovakvih obitelji, ali i kako je žalosno što je to danas postala iznimka. Na kraju zaključio je kako kršćani trebaju podići svoj glas i reći da vjeruju Kristu i da će se on pobrinuti za svako svoje stvorenje.

U koncelebraciji je bio domaći župnik Ivica Šimunović.

Na kraju mise roditeljima je čestitao i župnik Šimunović, a biskup im je uručio prigodne darove Biskupije.

Krštenje malenog Ivana Frana Židaka  Foto: IKA

Biskup Vlado Košić Foto: IKA

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja