Budi dio naše mreže

Udruga "Hrvatska za Život" i Inicijativa "40 dana za život" organiziraju križni put za nerođene koji će se održati u petak, 5. ožujka s početkom u 17:30 ispred crkve Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu. Tim je povodom u emisiji Aktualno HKR-a gostovao predsjednik Udruge „Hrvatska za život” i inicijative „40 dana za život” Ante Čaljkušić koji je istaknuo da će se u petak posebno moliti da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura materijalna, emocionalna i duhovna potpora te da u Hrvatskoj jača kultura života.

/ kv

“To je javna pokora koja ima svoju snagu, bilo duhovnu, bilo da utječe na ljude koji nas vide. Ta javna pokora pronosi i poruku pobjede Križa. Znamo da je ovaj Križni put i znak Kristove pobjede i vjerujemo da će kultura života pobijediti kulturu smrti u hrvatskome narodu. Križni put ili bilo kakvo javno molitveno bdijenje jest prisutnost Nebesa – živoga Boga. Kamo god odemo u Božje ime širiti poruku Evanđelja, tada su naravno i Nebesa s nama”, rekao je Čaljkušić.

U petak će se posebno moliti da se svaki začeti ljudski život rodi

Spomenuo je da je ovakva pobožnost zaživjela u više hrvatskih gradova. U petak će se posebno moliti da se svaki začeti ljudski život rodi, da se u potpunosti zaštiti dostojanstvo roditeljstva, da se svim roditeljima u potrebi osigura materijalna, emocionalna i duhovna potpora, te da u Hrvatskoj jača kultura života.

Ante Čaljkušić

“Trebamo biti svjesni da je najveće zlo današnjice pobačaj, ubijanje nerođenog čovjeka i da zalaganje za nerođenog čovjeka ima prednost pred svim drugim stvarima jer nema toga zla, nema te pandemije, nema toga potresa koji se može usporediti sa zlom pobačaja”, naglašava Čaljkušić.

U protekla tri tjedna kampanje 40 dana za život spašena su dva života

Svaka molitva je i zahvala za spašeni život, a njih je više od stotinu u gotovo 7 godina djelovanja inicijative „40 dana za život” u Hrvatskoj. I u protekla 3 tjedna korizmene molitvene kampanje u 33 grada i na 35 mjesta bdjenja dogodilo se čudo, ističe Čaljkušić i nadodaje da su spašena dva ljudska života.

Na svjetskoj, pak, razini plodovi kampanje „40 dana za život” su sve zapaženiji.

“Otkad se počelo bdjeti više od 120 klinika za pobačaje je zatvoreno, a  na nekim mjestima se drastično smanjio broj pobačaja. U Americi je sve više centara za život – čak pet centara za život na jednu kliniku za pobačaje. To su pokazatelji i činjenice koje govore da će sve ovo što radimo biti plodonosno i jedva čekam vidjeti što će biti za pet ili deset godina”, rekao je Čaljkušić.

Molitve na mjestima bdjenja miroljubiva su događanja, a na moguće provokacije i izrugivanja molitelji ne reagiraju, nego to podnose u miru i blagoslivljanju.

Foto: 40 dana za život – Koprivnica

Čaljkušić kaže da se u Hrvatskoj sve više ljudi uključuje u apostolat za život. Uz zagrebački, do sada su otvorena još četiri centra za život – u Splitu, Zadru, Vinkovcima, Vukovaru.

Primjećuje i kako je sve zapaženije uključivanje muškaraca u molitvu za život, a okupljeni su u „Straži sv. Josipa”. I upravo sv. Josip suputnik je trenutne korizmene kampanje „40 dana za život” koja se ove godine posebno nadahnjuje psalamskim molitvama.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja