Budi dio naše mreže

"Muškarci se u današnjem društvu vrlo lako odriču odgovornosti i povlače se za 'plitkom' zabavom. Muškarac tako nije zamišljen, a snaga koju u sebi nosi molitva mladića, supruga, oca ili brata, neopisiva je. Predivno je vidjeti muškarca na koljenima i s krunicom u ruci dok raskajano iznosi svoje srce. U tom trenutku ta osoba je svjesna da sva snaga koju ima dolazi od Gospodina," rekao je za HKM Vedran Politeo.

/ Filip Ećimović

“‘Noćna straža’ svetog Josipa prilika je da još više osvijestimo ulogu muškarca u obitelji,” rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj zagrebačkog tima inicijative “40 dana za život” Vedran Politeo. Kazao je kako je svaki muškarac ucijepljen u trs koji je Isus, i time predvodi svoju obitelj.

“Stražom muškarci žele ukazati na snagu molitve kojom se muškarac Bogu utječe za svoju obitelj, da tu obitelj bude spreman zaštiti, kao i svoje bližnje te sve one koji su u potrebi,” naglasio je Politeo i dodao kako je krajnja uloga muškarca da – ako bude potrebno – poput Gospodina ode na križ.

Molitelji / Foto: zagrebačka inicijativa “40 dana za život” /

Zamislite, netko je morao osjetiti potrebu da dođe moliti za nerođene, ustati u dva ujutro i doći na bdjenje

Posebnost zagrebačke “Noćne straže” možemo prepoznati i u činjenici da je ovo godina svetog Josipa koji je svetac i zaštitnik zagrebačkog tima „40 Dana za život“. Politeo nam je otkrio i kakvi muškarci koji dolaze na molitvu ne žele biti.

“Muškarci se u današnjem društvu vrlo lako odriču odgovornosti i povlače se za ‘plitkom’ zabavom. Muškarac tako nije zamišljen, a snaga koju u sebi nosi molitva mladića, supruga, oca ili brata, neopisiva je. Predivno je vidjeti muškarca na koljenima i s krunicom u ruci dok raskajano iznosi svoje srce. U tom trenutku ta osoba je svjesna da sva snaga koju ima dolazi od Gospodina.”

Molitelji / Foto: zagrebačka inicijativa “40 dana za život” /

Neka vam ne bude glupo ili neugodno napraviti ono što je Božja volja, ono na što smo pozvani i ono što je ispravno

Da molitva sa sobom donosi i dozu Božje providnosti otkrit će nam anegdota koju je naš sugovornik opisao kao događaj koji mu se posebno urezao u srce.

“Bio sam sam tijekom bdjenja od dva do četiri ujutro. Neočekivano, oko tri sata na molitvu pristiže nepoznata osoba. U gluho doba noći netko dolazi moliti sa mnom, a meni je to neopisivo lijep osjećaj. Zamislite, netko je morao osjetiti potrebu da dođe moliti za nerođene, ustati u dva ujutro i doći na bdjenje. Nisam ni slutio što slijedi… U narednih 5 minuta dolaze još četiri osobe bez ikakvog dogovora i svaka iz svojeg dijela grada. Ostao sam dirnut i počašćen tim trenutkom jer je svaka od tih osoba, poput svetog Josipa, u snu dobila poziv i na njega spremno odgovorila.”

Molitelji / Foto: zagrebačka inicijativa “40 dana za život” /

Politeo je za HKM naglasio kako mu je inicijativa „40 dana za život“ uvelike promijenila život. Inicijativa mu je omogućila da vidi rane i patnju onih koji su učinili pobačaj. U takvim trenucima prepoznaje svoju sebičnosti, koliko se malo davao za druge, koliko je malo ljubio druge, i da je svaki život jedinstven.

“Molitvom i sudjelovanjem u radu inicijative shvatio sam jednu vrlo jednostavnu stvar. Bog ima plan. I njegov plan je bolji od mojeg. Na mjestu bdjenja upoznao sam svoju suprugu. I tu se krije nit koju bih htio prenijeti svima vama. Neka vam ne bude glupo ili neugodno napraviti ono što je Božja volja, ono na što smo pozvani i ono što je ispravno. Vjerojatnost je da nećemo znati u trenutku zašto nas Bog poziva, ali je važno reći da na njegov poziv, jer on zna. Mi ćemo poslije vidjeti plodove tog našeg DA Gospodinu. S odmakom ćemo vidjeti blagoslove koje smo primili u tom trenutku”, rekao je Politeo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja