Budi dio naše mreže

Hod za život, obitelj i domovinu u Rijeci održat će se u subotu, 25. lipnja, a okupljanje sudionika bit će na riječkom Korzu. "Kada samo pogledate kroz povijest koliko su studenti napravili značajnih promjena bez kojih društvo ne bi bilo onakvo kakvo je danas, tako smo i mi pozvani napraviti isto kako bismo pridonijeli rastu i razvoju društva koje treba biti osjetljivo na svakog najugroženijeg i najosjetljivijeg pojedinca, a to je zasigurno nerođeno dijete. Tu je i obitelj današnjice u kojoj majke, očevi i dijete moraju biti jedno", istaknuo je koordinator Hoda za život u Rijeci, Ante Bekavac.

/ md

Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Hodom za život se zalažemo za društvenu, zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

 Na ulicama Rijeke startala povorka Hoda za život 2019. / Foto: Goran Kovacic / PIXSELL 

Koordinator Hoda za život u Rijeci Ante Bekavac najavio je ovogodišnji događaj i pozvao sve građane i sugrađane da se i ove godine priključe inicijativi. “Ovom prilikom želio bih pozvati sve naše građane i sugrađane, ali i sve u okolici Krka, Cresa, Opatije, Istre i sve ostale građane da nam se pridruže 25. lipnja u Hodu za život u Rijeci. Nalazimo se u 10 i 30 ispod gradske ure na Korzu gdje će se okupiti i brojni animatori koji će se pobrinuti za atmosferu. Potom odlazimo prema Jelačićevom trgu gdje ćemo se zadržati do 12 i 30”, poručio je Bekavac i dodao kako se nada da će se što veći broj građana pridružiti Hodu.

Kada samo pogledate kroz povijest koliko su studenti napravili značajnih promjena bez kojih društvo ne bi bilo onakvo kakvo je danas, tako smo i mi pozvani napraviti isto (…)

Istaknuo je kako je ovaj dan vrlo važan za njih kao mladu ekipu punu entuzijazma i volje za činjenjem novih i pozitivnih promjena u hrvatskom društvu. “Kada samo pogledate kroz povijest koliko su studenti napravili značajnih promjena bez kojih društvo ne bi bilo onakvo kakvo je danas, tako smo i mi pozvani napraviti isto kako bismo pridonijeli rastu i razvoju društva koje treba biti osjetljivo na svakog najugroženijeg i najosjetljivijeg pojedinca, a to je zasigurno nerođeno dijete. Tu je i obitelj današnjice u kojoj majke, očevi i dijete moraju biti jedno”, ističe Bekavac.

Hod za život – Rijeka, 19. svibnja 2018. /Foto: snimak ekrana iz filma “Jedan dan života”

Posebno je naglasio kako u Rijeci još uvijek nedostaje volontera i redara, a prijaviti se mogu i muškarci i žene. Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici Hod za život – Rijeka  gdje se nalazi prijavnica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja